KG Young Boys

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

KG Young Boys var en norsk innebandyklubb med utspring på Kristelig Gymnasium (KG) i Oslo. Klubben er en forløper til dagens innebandyavdeling i Sagene IF.

Klubben ble stiftet i sesongen 1990/91 og besto i utgangspunktet av elever fra KG. Klubbens offisielle navn var KGYB etter at Norges Idrettsforbund ikke godkjente navnet KG Young Boys fordi det ikke var kjønnsnøytralt.

Klubben var en av de første innebandyklubbene i Oslo og i Norge. I startfasen var det ikke noe organisert seriespill i innebandy. Klubben spilte derfor en stort sett treningskamper mot lag i området, blant annet Handelskameratene (fra Handelsgym) og Romsås IBK. Disse kampene ble spilt i gymsaler da ingen av klubbene hadde tilgang til kommunale haller. Klubben deltok også i en rekke uoffisielle turneringer, inkludert det uoffisielle NM i 1991.

Klubben hadde også et sterkt damelag: KG Young Girls.

Klubbens siste sesong var sesongen 1991/92 der de deltok i seriespill for første gang og de vant 2.divisjon i Oslo. Dermed rykket KGYB opp til 1.divisjon. Underveis denne sesongen ble det også rekruttert noen spillere fra bandylaget til Sagene IF.

Da flertallet av spillerne var russ i 1992 ble klubben slått sammen med Grefsen IBK og sammen byttet de navn til Sagene IBK, da flere av spillerne i begge klubbene var aktive i både fotball og bandy i Sagene IF. Etter en liten periode som Sagene IBK gikk klubben inn i Sagene IF.

Klubbens drakter var hvite med grønn/hvit shorts.