Horten Seilforening

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Horten Seilforening
LederRagnar Sundklakk
Nettsidehttp://www.hortenseilforening.no
ForbundVestfold Seilkrets
Overordnet forb.Norges Seilforbund
LandNorge

Horten Seilforening (stiftet 8. oktober 1965) er en seilforening i Horten, som er tilknyttet Vestfold Seilkrets og Norges Seilforbund. Per. 1. januar 2010 hadde foreningen 181 medlemmer og driver seilsport som konkurranseidrett og fritidsaktivitet.

Horten Seilforening har jollegruppe og mange båteiere som driver med tur- og havseiling. Tirsdager kl. 18.00 er det tirsdagsregatta, en uformell treningsregattaserie for alle interesserte tur- og havseilere der man kan komme i kontakt med hverandre og bli kjent med regattaseiling.

Seilforeningen har eget seilsportanlegg på Rørestrand i Horten kommune med seilerhus, havneanlegg, et naust for reparasjon og oppbevaring av båtutstyr samt bilparkering og vinteropplag av båter. Anlegget er nærmeste nabo til Rørestrand camping og grenser opp til en badeplass.

Horten Seilforening driver en omfattende kursvirksomhet og har tilbud til seilinteresserte i alle aldersgrupper. Hovedvekten legges på trening og instruksjon for unge seilere, og nybegynnere tilbys egne kurs hvor den første kontakt med sjøen kan skje i foreningens egne båter.

Seilforeningen har avviklet en rekke nasjonale og internasjonale mesterskap. Årvise kappseilinger som Rørestrandsregattaen og Bastøyregattaen samler unge seilere i alle klasser. Det arrangeres også regionale og nasjonale klassemesterskap og serier i kappseiling for joller, seilbrett, flerskrogsbåter og kjølbåter.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]