Hornnes skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hornnes barneskole ligger ved Skjeberg stasjonsby, ved det tidligere kommunesenteret i Skjeberg.

Ullerøy leirskole[rediger | rediger kilde]

Virksomheten har ansvaret for Ullerøy leirskole med vikingbåten Visund. Ullerøy leirskole har en beliggenhet mellom fortidsminner, krigshistorie og natur i strandbeltet i Skjebergkilen. Selve leirskolevirksomheten er forbeholdt elever i grunnskolen i Sarpsborg kommune.

Trivselsledere[rediger | rediger kilde]

Med Trivselslederprogrammet legger elever på 4.-7.trinn til rette for aktiviteter i friminuttene for alle elever på Hornnes barneskole.

Hornnes barneskole har meldt seg på programmet med Trivselsledere. Trivselsleder, TL, er et program for økt aktivitet og økt trivsel i friminuttene, sfo-tiden og fysisk aktivitetstimer.

Elever på 4.-7. trinn velges til trivselsledere for et halvt år av gangen. Valget består i at elevene gjennom en hemmelig nominasjon sier sin mening om hvem som bør ha vervet, men at læreren avgjør. Trivselslederne sendes på kurs i aktivitets- og trivselsledelse, og de legger til rette for lek først og fremst i storefri. I programmet inngår også utstyrspakker, der elevene vil få tilgang til mer utstyr enn tidligere, til bruk i lek ute.

Bibliotek[rediger | rediger kilde]

Skolebiblioteket på Hornnes barneskole bruker det elektroniske biblioteksystemet Mikromarc. Alle bøkene har blitt registrert med egen strekkode, og alle elever må ha lånekort med strekkode for å låne bøker. Det er det samme kortet som utstedes og brukes av hovedbiblioteket i Sarpsborg og biblioteket i Skjeberg.

På skolebiblioteket finnes ca. 3000 bøker. Det er alt fra enkle billedbøker til ungdomsbøker og aktuelle faktabøker.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]