Hoenn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hoenn er en fiktiv region i Pokémon-universet, og ble introdusert i videorollespillet Pokémon Ruby og Sapphire i Pokémon-serien.

Hoenn ligger sørvest for Kanto og Johto, og har sin egen liga, til forskjell fra Kanto og Johto som begge bruker Indigo League.

Byer i Hoenn[rediger | rediger kilde]

Littleroot town[rediger | rediger kilde]

Littleroot er en by med tre bygninger, og er hjembyen til rivalen din. Professor Birch sin lab ligger i denne byen.

Oldale town[rediger | rediger kilde]

Oldale er den andre byen spilleren besøker og er den første byen med et Pokémon-senter og et Pokémon Mart.

Petalburg[rediger | rediger kilde]

Petalburg er hjemmet til den femte gymlederen Norman, som er faren til spilleren. For å slå han må man først slå de fire første gymlederne. Norman er en ekspert på Normal-type-pokémon, og i kampen mot ham bruker han: en level 28 Slaking, en level 30 Viogoroth og en level 31 Slaking. Når du slår han, får du balansenålen, som gjør at du kan bruke angrepet Surf utenfor kamp.

Rustboro[rediger | rediger kilde]

Rustboro by er der den første gymlederen er. Hun heter Roxanne og spesialiserer seg på Rock-type-pokémon. Hun har en Nosepass i level 15 og en Geodude i level 14. Dette er også byen der du får HM#1 Cut. I denne byen ligger Devon-selskapet, som stadig utvikler nye ting som spilleren kan bruke.

Dewford[rediger | rediger kilde]

Dewford er en liten by som du må bruke båt for å komme til. Den andre gymlederen, Brawly, holder til her. Han spesialiserer seg på Fighting-type-pokémon, og har en Makuhita i level 18 og en Machop i level 17.

Slateport[rediger | rediger kilde]

Slateport er en havneby, med et stort marked, og ferjeforbindelse med Lilycove. Der er det også et sjømuseum, med forskjellige objekter funnet på havets bunn.

Mauville[rediger | rediger kilde]

Mauville er en by der den tredje gymlederen, Wattson, holder til. Han er en ekspert på Electric-type-pokemon, og har en Magnemite i level 22, en Voltorb i level 20, og en Magneton i level 23. I Mauville finner du også en spillehall, der du kan vinne penger som kan løse inn i premier, og også en sykkelbutikk, der man bare må prate med innehaveren, så gir han deg en sykkel.

Verandturf[rediger | rediger kilde]

Verandturf er en liten by med egentlig bare ett landemerke. Normal rank pokemon konkurranser er holdt her. I Verandturf er også inngangen til Rusturf-tunnelen som går mellom Verandturf og Rustboro.

Fallabor[rediger | rediger kilde]

Fallabor er en liten by der de fleste er bønder. Fossil Maniac bor her.

Lavaridge[rediger | rediger kilde]

Lavaridge er en by med en varm kilde, og er hjembyen til Flannery, en Fire-type-pokémon gymleder. Hun har to Slugma i level 26, og en Torkoal i level 28. Etter du har slått henne kan du prøve deg på Norman i Petalburg sin gym. I denne byen får du et egg av den gamle damen nær den varme kilden, som etterhvert klekker til en Wynaut.

Fortree[rediger | rediger kilde]

Fortree er en hel by bygd i trærne, bortsett fra Pokémon-gymmen. Der holder Flying-type-pokémoneksperten Winona til. Vest for byen ligger værinstituttet der man får en Castform, etter man har reddet de fra Team Aqua/Magma.

Mossdeep[rediger | rediger kilde]

Mossdeep er øy nordøst i Hoenn. Der finner man tvillingene Tate og Liza, som har Psychic-type som sin spesialitet, de kjemper sammen, så det blir en dobbeltkamp der de bruker en Solrock og en Lunatone. Det ligger også en romstasjon der.

Sootopolis[rediger | rediger kilde]

Sootopolis er en by som er bygd i krateret på en utdød vulkan. Her er den siste gymmen som er Water-type-basert, og the Cave of Orgin, hvilestedet til de legendariske pokémonene Groudon og Kyogre. Det er altså mulig å fange en av de der, hvis man har Ruby vil man kjempe mot Groudon og hvis man har Sapphire vil man kjempe mot Kyorge. Etter man har slått den siste gymmen kan man dra til Evergrande og kjempe i Pokémon-ligaen.

Evergrande City[rediger | rediger kilde]

Dette er byen der Pokémon-ligaen ligger. Den består av: Sydney, som har Cacturne, Migheyena, Sharpedo, Absol og Shrifty. Phoebe, som har to Dusclops, to Bannete og en Sableye. Glacia, som har en Walrein, to Sealeo, og to Glaile. Drake med en Salamence, to Flygon, en Shelgon og en Altaria, og Steven som har en Skarmory, en Metagross, en Agron, en Armaldo og en Cradily. Etter man har slått ligaen kan man dra til Battle Tower, der bare de beste får kjempe.