Hjelpdiskusjon:Koordinater

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Finner ikke knappen[rediger kilde]

Jeg finner ikke knappen Sett inn koordinater. Kan noen hjelp? Helge Høifødt 5. nov 2008 kl. 21:09 (CET)

Den er markert med rødt i Image:Koordinater-hjelp.png. Hvis den ikke synes kan det være fordi du ikke har javascript skrudd på i nettleseren din, eller at du ikke har tatt slettet mellomlageret ditt etter at du du skrudde på tilleggsfunksjonen i innstillingene dine. —Kjetil_r 5. nov 2008 kl. 21:43 (CET)

Standard zoomnivå[rediger kilde]

Er det mulig å legge inn en annen standard enn «landmark»? Dersom man foreksempel legger inn tettsteder så hadde det vært greit om «city» kom opp som standard. Reinhard Heydt 19. jan 2010 kl. 09:41 (CET)

Ja, det er mulig. Gå til Special:MyPage/monobook.js (eller Special:MyPage/vector.js hvis du bruker Beta-grensesnittet), og legg inn følgende på en egen linje:
var defaulttype = 'city';
Etter sletting av mellomlageret vil nå city være standard. Du kan selvsagt også bruke andre verdier. Mvh. --Kjetil_r 19. jan 2010 kl. 13:28 (CET)
Ok, takk for raskt svar. Er litt usikker på hvordan monobook fungerer og hva det egentlig er. Er det tilstrekkelig bare å opprette en side med teksten du har vist til ovenfor? Reinhard Heydt 19. jan 2010 kl. 23:11 (CET)
Jepp, det er tilstrekkelig å opprette en slik side – jeg tok meg den frihet å gjøre det for deg her. Hvis du nå sletter mellomlageret slik det er beskrevet øverst på den siden skal «city» heretter komme som standard for deg når du legger inn nye koordinater. Hilsen --Kjetil_r 19. jan 2010 kl. 23:28 (CET)
Takk for hjelpen. Oppdaget at du hadde gjort det «the hard way», jf denne. Reinhard Heydt 19. jan 2010 kl. 23:34 (CET)

Implementasjon[rediger kilde]

Hvor finner jeg selve implementasjonen av denne funksjonen (javascript-filen)? nsaa (disk) 19. aug 2010 kl. 23:23 (CEST)

I MediaWiki:Gadget-Koordinater.js. Du finner en oversikt over tilleggsfunksjonene i MediaWiki:Gadgets-definition, når det står f.eks. «eksempel|eksempel.js» betyr det at denne finnes som «MediaWiki:Gadgets-eksempel.js» osv. Hilsen --Kjetil_r 19. aug 2010 kl. 23:34 (CEST)
Alt av sentraliserte tilleggsfunksjoner er oppført på Spesial:Tilleggsfunksjoner. Det er noe som inkluderes via js-filene for de enkelte draktene, og ikke minst blir noe inkludert via Mediawiki:Common.js. Det finnes også et script for å modifisere personlige js-sider, men dette tror jeg ikke er i bruk lengre. Noe av det som ofte blir tatt for å være tilleggsfunksjoner er imidlertid standard for alle brukere og inkluderes statisk.
Generalt har vi vært alt for slepphendte med å kreve dokumentasjon av script. Dette har også en annen side som gjør det litt problematisk; hvordan krever vi dokumentasjon av script når de er skrevet av andre enn de som legger dem inn her? Det er også problemet med hvorvidt vi skal dokumentere script for brukere av scriptene eller om vi skal dokumentere scriptene for programmerere som skal vedlikeholde dem. — Jeblad 19. aug 2010 kl. 23:47 (CEST)

Google maps classic[rediger kilde]

Jeg får ikke lenger valget midtstill når jeg høyreklikker der jeg vil lage lenke G Classic. Får heller ikke til Bing eller Openstreetmap, det kommer ikke frem slik det står i beskrivelsen. Helge Høifødt (diskusjon) 8. jun. 2015 kl. 18:34 (CEST)[svar]

Jeg kommer ikke inn på Google maps classic. Jeg har testet Google maps fullversjon og denne fungerer som den skal. Google maps Lite og Bing trenger oppdatering av fremgangsmåte. OpenStreetMap virker ikke og krever nok en liten omskrivning av koden. Er G Classic fortsatt tilgjengelig eller er all bruk erstattet av lite?--Kristoffer hh (diskusjon) 8. jun. 2015 kl. 19:14 (CEST)[svar]
Da er Google maps Lite og Bing oppe og går. Har skjult fremgangsmåte for Google maps classic og OpenStreetMap inntil videre.--Kristoffer hh (diskusjon) 8. jun. 2015 kl. 19:52 (CEST)[svar]
Dette skjønner jeg ikke noe av. Jeg har alltid fått til å legge inn koordinater i artiklene, men etter at den gamle funksjonen på Google forsvant er det håpløst. Jeg har derfor prøvd nå å følge instruksjonene for det nye opplegget som er beskrevet her, men det må være noe som ikke stemmer. Hos meg kommer det ikke opp et felt med koordinater oppe til vestre. Der er det fem felter; fra øverst til nederst: 1) søkefeltet hvor jeg har skrevet adressen, 2) en boks hvor det står søk nær hoteller restauranter 3) en boks hvor adressen jeg har søkt står igjen og ved siden av en pil med veibeskrivelse og en stjerne (!) man kan klikke på. 4) I denne boksen står det: På dette stedet og 5) på nederste boks Terreng Topografi og høyde. Mvh.Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 10. jun. 2015 kl. 21:40 (CEST)[svar]
Har du konkret trykket på punktet i kartet eller har du søkt etter et sted? Dersom du søker etter eller trykker på et objekt vil det ikke komme opp et felt med koordinater. Feltet kommer heller ikke opp i Google maps lite.--Kristoffer hh (diskusjon) 12. jun. 2015 kl. 10:54 (CEST)[svar]
Nei, har sett det. ;-) Mvh.Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 12. jun. 2015 kl. 12:40 (CEST)[svar]