Hjelp:Referanselinje

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Referanselinje er en tilleggsfunksjon for å prøve ut en alternativ visning av referanser. Når denne funksjonen er påslått så vil et steds referanser trekkes sammen til en «enkeltreferanse», som en kan åpne for å få tilgang til ytterligere referanser. Dette gjør at det synlige bruddet i teksten blir mindre.

Det er brukt to forskjellige notemerker som erstatningstegn. Det første er en enkeltdagger, som signalerer at det er en enkeltreferanse. Det andre er en dobbeltdagger som signalerer at det er multiple referanser på stedet. Det er brukt klammeparenteser for å få litt større klikkflate, men dette er strengt tatt ikke nødvendig. Fjernes klammeparentesene så blir den visuelle forstyrrelsen mindre.

Denne tilleggsfunksjonen er en av flere funksjoner for å demonstrere alternative visninger av referanser. Formålet er å skape bedre leseflyt, samtidig som behovet for referanser formidles klart og tydelig. Disse demofunksjonene kan skape problemer om de blir brukt samtidig.

Det er noen problemer med demofunksjonen som krever ytterligere diskusjon.

Tilbakelenker fungerer ikke for annet enn første referanse i hver verktøylinje. Muligens bør det gjøres noe ala det samme som i Hjelp:Skjul referanser, hvis en klikker på en tilbakelenke så bør alle referanser vises.

Det er heller ikke klart hvorvidt en skal åpne referanselinjen ved å klikke på den eller ved hover. Hvis en bruker hover så kan et klikk gi navigering til referanse-seksjonen. Hvis et klikk åpner referanselinjen så kan et dobbeltklikk gi tilsvarende navigering.

Andre alternative visningsmodus