Hjelp:Forhåndsvisning

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Knappen "Forhåndsvisning" er rett ved siden av knappen "Lagre siden" og under feltet for redigeringsforklaring.

Under redigeringsboksen er en knapp som heter Forhåndsvisning. Ved å trykke på den vil du få vist hvordan artikkelen vil bli seende ut, uten å lagre den. Det anbefales sterkt at du bruker den før du lagrer. Dette lar deg kontrollere hvordan siden vil bli seende ut og kontrollere at du ikke har gjort noen feil. Dette gjør også at man ikke trenger å lagre mange ganger. Når man lagrer den samme artikkelen et stort antall ganger på rad, blir det vanskeligere for folk å kontrollere hva som ble endret, og sidehistorikken blir unødvendig lang.

Hvis du har gjort små endringer i artikkelen, er det nyttig å lagre siden før flytting, oppdeling eller kombinering av avsnitt. Visningen av forskjeller (diff) er ikke god til å vise avsnittsflyttinger, og vil ikke tydelig vise små endringer hvis avsnitt deretter flyttes rundt.

Å lagre bare en gang er også en måte å unngå redigeringskonflikter, ettersom folk ikke vil se artikkelen på siste endringer, og derfor er det mindre sannsynlig at de vil prøve å redigere den på samme tid som du.

Hvis du er logget inn, kan du sette dine innstillinger til å vise forhåndsvisningen etter redigeringsboksen istedenfor før den. Se Hjelp:Brukerinnstillinger.

Når du bruker forhåndsvisningsfunksjonen under en større redigering, vurder å kopiere innholdet til din utklippstavle. Wikipedias servere får noen ganger hikke, og du kan miste arbeidet ditt.

Se også[rediger | rediger kilde]