Hjelp:Egenlenke

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Mal:Lenking og sidemanipulasjon En egenlenke er en lenke til samme side som lenken er på. En egenlenke vises i fet tekst når man ser på artikkelen ("self-link feature"). Eksempler:

En egenlenke til et avsnitt vises ikke som fet tekst. Eksempler:

Egenlenker anbefales vanligvis ikke, bortsett fra:

Egenlenke til et avsnitt[rediger | rediger kilde]

En lenke til et avsnitt i samme artikkel, selv fra samme avsnitt, lager ikke fet tekst og virker som en normal lenke; Hjelp:Egenlenke#Egenlenke til et avsnitt. Slike lenker skal vanligvis skrives uten sidenavnet: #Egenlenke til et avsnitt, fordi denne metoden ikke får siden til å lastes på nytt (hvis leseren kom inn på siden via en omdirigering) og er derfor mer effektiv. En nyttig anvendelse er lenker fra artikkelingresser eller oversiktsavsnitt til detaljavsnitt lenger ned på samme artikkel. En automatisk generert innholdsfortegnelse har lenker til avsnittene på siden.

Indirekte egenlenker[rediger | rediger kilde]

En indirekte egenlenke er en lenke til en side som omdirigerer tilbake. I dette tilfellet virker ikke self-link feature, selv om den ville vært like nyttig. Dette er demonstrert her:

Når prefikset for prosjektet legges til (interwikilenkestil, men igjen lenkes til samme siden), virker self-link feature. Dette demonstreres her:

Relaterte endringer[rediger | rediger kilde]

En egenlenke for bruk med relaterte endringer virker bare hvis lenken går til et eksisterende eller ikke-eksisterende avsnitt. Hvis den ikke kan lages som en nyttig lenke til et avsnitt, bruk alternativ lenketekst med et mellomrom som etikett, f.eks. [[Wikipedia:Egenlenke#x| ]], som vises som " ".

Denne siden er referert til fra listen over Wikipedia-termer.