Gjø-vard

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Gjø-Vard orienteringslag ble stiftet 13. desember 1949 og holder til på Gjøvik i Innlandet fylke . Nåværende leder er Martin Ôhman.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Gjø-Vard var en samling av tidligere Gjøvik Orienteringslag og Vardal Idrettsforenings o-gruppe. Olaf Johansson ble valgt til lagets første formann, og på et medlemsmøte i 1951 ble lagets logo bestemt. Klubbfargen burgunder ble fastsatt på årsmøtet i 1971.

I likhet med mange andre må Gjø-Vard sies å ha hatt sin storhetstid på 1980-tallet. Laget har fostret et tosifret antall landslagsutøvere (senior og junior) i både orientering og skiorientering, med Elisabeth Ingvaldsen som den mest kjente. Som aktiv var hun med og tok både VM- og EM-gull i stafett samt VM-bronse individuelt (sprint).

Men først og fremst har Gjø-Vard vært en breddeklubb for både unge og voksne fra Gjøvik, Vardal og Biri.

Stolpejakt er en fysisk lavterskel-aktivitet som ble arrangert for første gang på Gjøvik høsten 2013. Siden har stolpejakten bredt om seg til store deler av landet. Nesten 8000 deltok på stolpejakten i Gjøvik i 2020. I regi av Foreningen Stolpejakten (stiftet høsten 2014) deltok over 186.000 på landsbasis i 2020.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]