From Hell

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
From Hell
Generell informasjon
SjangerSkrekk-Thriller
Utgivelsesår19. oktober 2001 (USA)
Prod.landAmerikansk
Lengde122 min.
Bak kamera
RegiAlbert Hughes
Allen Hughes
ProdusentDon Murphy
Jane Hamsher
ManusforfatterTerry Hayes
Rafael Yglesias
Basert påAlan Moore
Eddie Campbell
MusikkTrevor Jones
SjeffotografPeter Deming
KlippGeorge Bowers
Dan Lebental
Foran kamera
MedvirkendeJohnny Depp
Heather Graham
Ian Holm
Robbie Coltrane
Ian Richardson
Jason Flemyng
Annen informasjon
Budsjett$35 millioner
Totalomsetning$74,5 millioner[1]
Eksterne lenker

From Hell er en amerikansk skrekk-thriller fra 2001 som omhandler Scotland Yards politiinspektør Frederick Abberline (spilt av Johnny Depp), som etterforsker de mystiske drapene på de prostituerte i Londons Whitechapel-distrikt. Grovt sett baserer filmen seg på historien om Jack the Ripper, historiens kanskje mest notoriske og gåtefulle seriemorder.

Handling[rediger | rediger kilde]

I 1888 bor Mary Kelly og noen prostituerte i London. Når vennen deres Ann Crook blir kidnappet, blir de trukket inn i en konspirasjon med lenker til den politiske eliten. Kidnappingen etterfølges av det grufulle drapet på en annen kvinne, Martha Tabram; og det blir tydelig at de prostituerte blir jaktet på. Drapene vekker oppmerksomheten til politi-etterforsker Frederick Abberline fra Whitechapel. Hans kollega, Peter Godley, forsøker å forstå vennens ville teorier.

Deres undersøkelser avslører at drapene blir gjennomført av en utdannet person, på grunn av de presise og nesten kirurgiske metodene som brukes. Abberline konsulterer Sir William Gull, en doktor for den kongelige familien. Under dette møtet avsløres det at Abberline sliter med opium-avhengighet. Gulls oppdagelser, kombinert med hans overordnede som hindrer hans etterforskning, tror Abberline at en farligere og mer organisert konspirasjon enn han opprinnelig trodde. Abberline blir dypt involvert i saken, og han blir underveis forelsket i Mary.

Abberline tror at frimurere muligens står bak disse forbrytelsene. Hans overordnede, en høytstående frimurer selv, suspenderer Abberline. Det avsløres at Gull er morderen. Abberline trekker pistolen sin. Men før han rekker å skyte Gull, blir han slått ut av Ben Kidney - En annen frimurer. Frimurerne forsøker deretter å få eliminert Abberline uten å etterlate seg noen vitner.

Rollebesetning[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]