Fonzie

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Henry Winkler som «Fonzie»

Fonzie, egentlig Arthur Herbert Fonzarelli, eller The Fonz, er en rollefigur i fjernsynsserien Happy Days (1974–1984), spilt av Henry Winkler.

Fonzie var opprinnelig en sekundær rollefigur, men ble til slutt seriens hovedfigur. Dette førte til at han ble oppført på andreplass i rulleteksten, og begrepet «Fonzie-syndromet» som beskriver dette fenomenet fikk hans navn. I 1999 ble han rangert som nummer 4 på TV Guides kåring over fjernsynshistoriens største rollefigurer.

Handling[rediger | rediger kilde]

Arthur Fonzarelli ble født i en italiensk-amerikansk familie. Han og moren ble forlatt av faren hans da Arthur var tre år gammel. Så Arthur har få minner om faren sin, men er fremdeles dyp harme over å ha blitt forlatt. I sesong 6-episoden "Christmas Time" leverer en sjømann en julegave, tilsynelatende fra faren hans (spilt av Eddie Fontaine). Fonzie blir først ergerlig over dette, men på slutten av episoden åpner han farens brev som forklarer hvorfor faren reiste sin vei. Han får også vite at sjømannen faktisk var faren hans, som innrømmer i brevet at han tvilte på at han ville ha mot til å avsløre sannheten for sønnen sin.

I den siste sesongen møter Fonzie også halv-broren sin Arte Fonzarelli, som informerer ham om at faren deres har dødd. Fonzie har blandede følelser når han hører dette, etterlot så mange spørsmål om fortiden hans kommer til å forbli ubesvarte. Men Fonzie blir etter hvert nærmere knyttet til Arte, som hjalp ham med å takle farens dødsfall. Bestemor Nussbaum ser ut til å ha vært en primær omsorgsperson for Fonzie. Hun var også bestemoren til Fonzies fetter Chachi Arcola (spilt av Scott Baio). Fonzie har også et veldig nært forhold til sin yngre fetter Chachi. Fonzie var Chachis forlover når han gifter seg med Joanie.