Elisabeth Ødegård Widmer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Elisabeth Ødegård Widmer
Født15. jan. 1969Rediger på Wikidata (55 år)
BeskjeftigelseSanger Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Elisabeth Ødegård Widmer (født 15. januar 1969) er en norsk musiker og sanger. Hun deltok i Melodi Grand Prix 1995 med låten «Til en stjerne».[1]

Album[rediger | rediger kilde]

Hun startet sin sangkarriere i 1983 med albumet Fylt av liv med musikerne fra Lava. I 1985 kom oppfølgeren «Svart på hvitt», hvor hun fikk hjelp av gospellegenden Andrae Crouch på duetten «He’s coming back». Bill Maxwell fra bandet Koinonia var med som co-produsent i Oslo sammen med Tore Aas. Samarbeid skulle føre til et tredje album: Soon (1987), som ble spilt inn i Los Angeles med Crouch som medprodusent og bandet Koinonia som studiomusikere. Tore Aas var også produsent her. Senere har hun utgitt albumene Svart på hvitt i 1986 Sanne spor i 1991.

Oslo Gospel Choir[rediger | rediger kilde]

I 1988 ble Widmer medlem av Oslo Gospel Choir. Hun var med her i 15 år.

I 1989 deltok hun på turné og plateinnspilling med rockeartisten Larry Norman (USA). I 1991 utga hun soloalbumet Sanne spor, innspilt i Oslo med Bengt Egil Hansen som produsent.

NRK-samarbeid[rediger | rediger kilde]

Widmer var også programleder med Rune Larsen i serien «Adventstid» som gikk på NRK i desember 1998. Her fungerte hun som sanger og programleder. I 2010 kom det et femte album, Like a Garden. Dette ble en plate som er mer som meditativ lovsangsplate. Albumet inneholdt egenkomponert låtmateriale, hjulpet av gitarist Svein Skulstad og musiker/produsent Stein Austrud.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Løvland favoritt i "halvdød" finale». Aftenposten. 1. april 1995. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]