Diskusjon:Victoria (roman)

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hei!

Så at noen har vært inne i artikkelen og endret navn på en av hovedpersonene fra Johannes til Johanne. Har ikke lest boken selv men fant dette på nettet: [1] Det tyder på at det er riktig med Johannes, eller??? - AnneH 10. apr 2007 kl. 18:36 (CEST)

Herrejemini: dette må ta slutt[rediger kilde]

Hva er dette? Wikipedia er ute på ville veier. Det må bli kollektivt slutt på denne moderne farsott, om at hver bok man har lest skal lede til en kjekk liten skolestil-synopsis med alle vesentligheter fra handlingen -- "it was the butler". Det er mulig å ha en kort leksikografisk artikkel om Victoria uten at clue & crux synliggjøres.

"Videre er Victoria nødt til å gifte seg med den rike Otto for at foreldrene hennes skal få de pengene de så sårt trenger. Til slutt dør Victoria av tuberkulose og etterlater seg kun et brev til Johannes der hun endelig åpner seg."

Dermed er den potensielle Nobel-nivå-leseopplevelsen ødelagt for alltid. Slavatrudu 14. jan 2008 kl. 18:30 (CET)

Du har et poeng her. Når skoleungdom skal skrive forfatteroppgaver er det vanligvis et mål at de presenterer boken uten å avsløre hvordan det ender, og da bør vi klare å få til det her også. Det er fullt mulig å gi en fyldig beskrivelse av en bok (eller en film for den saks skyld) uten å ødelegge opplevelsen for lesere/seere. Cnyborg 14. jan 2008 kl. 20:34 (CET)