Diskusjon:Utfor

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Flytting[rediger kilde]

Se Diskusjon:Downhill

Jeg foreslår flytting av denne siden til Utfor (alpint). Det offisielle norske begrepet for utfor på terrengsykkel er også utfor. Utfor kan dermed vise til både utfor på ski og utfor på sykkel. Videre er utfor på terrengsykkel i langt sterkere vekst enn utfor på ski, det blir snart en olympisk gren, og disse idrettene burde derfor være likestilt. Keanu 24. okt 2009 kl. 15:55 (CEST)

I beste fall for tidlig (krystallkulekikking). Når det har vært en olympisk gren i mange tiår, kan vi begynne å snakke. Artikkelen om den alpine skidisiplinen vil inntil videre klart dominere; en {{se også}}-variant skulle holde lenge. — the Sidhekin (d) 24. okt 2009 kl. 16:03 (CEST)
Mange tiår var vel å ta litt hardt i ;) Keanu 24. okt 2009 kl. 16:15 (CEST)
Vel, grei. Språket kan endre seg kjapt. Men to tiår tror jeg vi trygt kan vente. ;-) — the Sidhekin (d) 24. okt 2009 kl. 16:28 (CEST)
utfor + alpint = 21400 treff. utfor + sykkel = 26300 treff. Se også hva som kommer opp om man søker bare på «utfor». Hva er egentlig begrunnelsen for at man skal vente flere tiår, og hva venter vi egentlig i så tilfelle på? Keanu 24. okt 2009 kl. 17:21 (CEST)
Google-søkene dine er tvilsomme – for det første kjenner du kanskje ikke til Google-buggen? Om du blar deg til siste side med treff, finner du at det kun er litt over 600 treff på hvert av disse søkene. Dernest finner du at mange at treffene på «utfor + sykkel» omhandler den alpine disiplinen, noen omhandler trafikkulykker og noen bare sykkelturer.
Søker jeg i nyheter bare på «utfor», får jeg trafikkulykker i fleng. Søker jeg på «utfor-VM» på NRK, får jeg tre+ treff, og alle omhandler skidisiplinen. Søker jeg på «utforseier» på NRK, får jeg fire+ treff, og alle omhandler skidisiplinen. «Utforrenn» gir 15+ treff på NRK; alle omhandler skidisiplinen – men det kalles kanskje ikke «renn» ifm sykkeldisiplinen? — the Sidhekin (d) 24. okt 2009 kl. 17:37 (CEST)
Mmm, jeg prøvde å bla meg videre, men kanskje bladde jeg ikke langt nok? Konkurranser innen utfor (sykkel) omtales gjerne som utforritt (som i sykkelritt). Jeg prøver ikke være vanskelig, men mener at utfor på sykkel faktisk for mange er ensbetydende med sykkel. Terrengsykkel.no har 10'000 aktive brukere, i tillegg har vi feks utfor.com som er dedikert til utforsykling, ikke ski. I mine øyne burde de ihvertfall likestilles, kan ikke se hvilken skade dette ville gjøre. Evnt en side som peker til forskjellig bruk av ordet utfor. Keanu 24. okt 2009 kl. 18:02 (CEST)

(undent) «Utforritt» ga ikke treff på NRK, men jeg fikk ett på Google Nyheter. (Problemet med Google Nyheter er at det ikke har noe større arkiv – eller ikke lar deg søke i det? søket dekker bare ca en måned.) Uansett mye mindre enn «utforrenn». Om utfor har mange betydninger, vil det være naturlig å opprette utfor (andre betydninger) som pekerside, men all den tid det bare er to, er det enklere om utfor viser rett til alternativet, utfor (sykkel), gjerne med {{se også|Utfor (sykkel)}}:

Se også: Utfor (sykkel)

Selv om jeg ikke tviler på at utfor på sykkel er stort, er jeg rimelig trygg på at utfor på ski vil være den dominerende betydningen av utfor (som substantiv) i lang tid fremover. — the Sidhekin (d) 24. okt 2009 kl. 18:16 (CEST)