Diskusjon:USAs president

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Formulering[rediger kilde]

«Etter det 22. tillegg til USAs grunnlov, ratifisert i 1951, kan man bare velges til president for to perioder, med det unntak at en som har fungert som president i inntil to år allikevel kan velges for to perioder, altså maksimalt ti år totalt. En som allerede har fungert som president i over to år kan bare velges en gang.»

Dette syns jeg var forvirrende. En som har fungert som president i inntil to år, men som ikke har vært valgt, er det det som menes? Gjelder dette i så fall visepresidenter som fungerer som president uten å ha blitt valgt til president, eller er det noe annet som skjer? Jeg tror disse setningene med fordel kan omformuleres til det bedre. - Soulkeeper (diskusjon) 9. jan 2013 kl. 17:28 (CET)

Hva er uklart?[rediger kilde]

«Etter det 22. tillegg til USAs grunnlov, ratifisert i 1951, kan man bare velges til president for to perioder, med det unntak at en som har fungert som president i inntil to år allikevel kan velges for to perioder, altså maksimalt ti år totalt. En som allerede har fungert som president i over to år kan bare velges en gang.» Dette er så klart som det kan få blitt. En person som har fungert i mer enn to år kan velges en gang, en person som har fungert i inntil to år, kan velges to ganger. Normalt vil den personen som "fungerer" være visepresidenten, men teoretisk sett kan det være en annen person, f.eks. dersom president og visepresident faller fra samtidig. Derfor er setningen formulert uavhengig av titler.Dette usignerte innlegget ble skrevet av Gilhuus (diskusjon · bidrag) 9. jan 2013 kl. 19:17 (CET) (Husk å signere dine innlegg!)

Det er kanskje litt upresist når man kaller dette scenariet et unntak fra regelen om at man kun kan velges to ganger? En som sitter 2+4+4 år er vel fortsatt kun valgt 2 ganger ettersom han ikke valgtes til toårsperioden? --Wikijens (diskusjon) 9. jan 2013 kl. 19:40 (CET)

Har omformulert setningen, bør være presis nok nå.--Jon Henrik Gilhuus (diskusjon) 9. jan 2013 kl. 20:04 (CET)

Bra. Nå skulle det være både presist og tydelig. --Wikijens (diskusjon) 9. jan 2013 kl. 20:15 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen USAs president. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 16. aug. 2023 kl. 02:19 (CEST)[svar]