Diskusjon:Torgny Segerstedt

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg vet ikke hva Hustad har skrevet om Segerstedt i Klassekampen. Opplysningen om at Segerstedt ble motarbeidet av biskop Einar Billing er imidlertid feil. Einar Billing ble biskop i Västerås 1920, lenge etter Segerstedts problemer ved Lunds universitet. En artikkel om Segerstedt i Svensk biografisk lexikon gjør klart at det var Einar Billings far, den svært konservative biskop Gottfrid Billing i Lund som motarbeidet Segerstedt.

Den "rike godseieren" som brakte Segerstedt til professoratet i Stockholm 1913 het Oscar Ekman (1812-1907). Han er kjent som bidragsyter til en rekke veldedige formål, men kan jo ikke ha vært aktiv 1913, ettersom han da hadde vært død i 6 år. Det er imidlertid klart at det var hans donasjon som gjorde det mulig å opprette stillingen som Segerstedt fikk.

Teksten om Segerstedts tidligere virke trenger altså å revideres. Roufu (diskusjon) 31. des 2012 kl. 22:51 (CET)

Jeg slettet setningen om dette, så blir det ihvertfall ikke direkte feil. Kimsaka (diskusjon) 1. jan 2013 kl. 09:52 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Torgny Segerstedt. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 5. aug. 2017 kl. 16:15 (CEST)[svar]