Diskusjon:Tom Nordlie

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

"I 1998 ledet han Odd Grenland til 1. divisjon og året etter til en respektabel 7. plass." Het det ikke eliteserien på det tidspunktet?

Toppdivisjonen har hett tippeligaen siden 1991, ja. Men stemmer det virkelig at Tom Nordlie ledet Odd i 1998? Jeg mener han var Nordlie som var trener for Skjetten det året de rykket opp fra 2. divisjon til 1. Dette skjedde i 1998. I 1999 var han trener for Odd i Tippeligaen (og Skjetten rykket rett ned til 2. igjen :-/ )

---

"Dette står i kontrast til Drillo-filosofien, hvor man har satset på lange baller og dødballsituasjoner." -Dette er en sannhet med store modifikasjoner, om ikke direkte misvisende:

1) Lange baller var kun en del av "Drillo-filosfien". Drillos hovedfilosfi var gjennombruddshissighet og raske angrep ved ballvinning mens motstanderen var i ubalanse. Det var også slik landslaget scoret storparten av målene under Drillo. Lange baller ble kun brukt mot etablert forsvar (fordi det er mer "gunstig" å tape ballen lengst mulig inn på motstanderens banehalvdel.) Derfor mener jeg at både beskrivelsen av Drillo-stilen som en ren langballstil er feilaktig, i tillegg til at den spillefilosfien man fant hos Drillo også finner klare likheter i Nordlies filosfi.

2) Er det noe som kjennetegner de lagene Nordlie har fått lede over tid (Odd, Sandefjord, Start), så er det at de har "vokst seg store" - dvs antallet høye spillere er større enn det som er normalt på et fotballag. Og det har da også vært sånn at lag ledet av Tom Nordlie har scoret mye på dødball i forhold til andre lag. Derfor mener jeg at det er klart feil å hevde at Nordlies spillestil/lagoppbygning ikke har vært dødballrettet.

Jeg foreslår derfor at setningen "Dette står i kontrast..." strykes.

Ang "Dette står i kontrast"[rediger kilde]

Både Tom Nordlie og Drillos hovedfilosofi var lik i form av at begge skal fort i angrep etter man har vunnet ballen. Det er en mye at Start ikke slo lange baller under Nordlies ledelse. Under Drillo gikk langballene fra venstreback (Bjørnebye) til høyreving (J. Flo), mens i Start gikk ballen bak motstanderens forsvarsfirer slik at de løpsvillige angrepsspillerne hadde noe å jage på.

Jeg har fjernet Drillo-referansen, og lagt til mer informasjon. I tillegg har jeg delt opp i avsnitt. Filosofi-delen bør kanskje utdypes.--Fovhanse 25. des 2006 kl. 22:01 (CET)