Diskusjon:Texel

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Ordfører[rediger kilde]

I infoboksen bruker du tittelen Ordfører. En riktigere tittel for den som har denne stillinga i en nederlandsk kommune er nok Borgermester (kanskje med unntak av kommunene der de har direktevalg: Delfzijl, Best, Vlaardingen, Boxmeer, Leiden, Zoetermeer og Utrecht). Den nederlandske "burgemeester" er ikke valgt (utenom i de nevnte kommunene), han/ho er utpekt av Kongen i statsråd ("de Kroon"). "Burgemeester" er ikke kommunens leder, det er det kommunestyret ("gemeenteraad") som er. "Burgemeester" er administrativ leder og leder kommunestyret, men har ikke stemmerett, han/ho kan faktisk også være "Burgemeester" for flere kommuner samtidig om disse ikke har mer enn 10.000 inb. tilsammen. --Tordenskrall 22. jan 2008 kl. 04:24 (CET)

La merke til at dette er gjennomgående for de nederlandske kommunene som har inforboks, så har nevnt det i Diskusjon:Liste_over_nederlandske_kommuner også. --Tordenskrall 22. jan 2008 kl. 13:21 (CET)


Eierland[rediger kilde]

Kanskje av interesse at denne delen av Texel tidligere var en del av Vlieland. http://nl.wikipedia.org/wiki/Eierland--Tordenskrall 25. jan 2008 kl. 00:18 (CET)