Diskusjon:Teselskapet i Boston

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Marcus blir ferdig med denne søndag kl 19:00... Så tenker du kanskje: Hvem bryr seg? Ikke jeg. Ikke du. Jeg bare skrev dette. --Marcus 15. feb 2006 kl.16:37 (UTC)

Men ble ikke ferdig før nå. Jeg laget den raskt, men jeg hadde noen tekniske problemer. Jeg har noen problemer med å få den lang! Det var alt jeg kunne. Er det noen som kan mer og noen som har et bilde?

--Marcus 14. mar 2006 kl.14:27 (UTC

Huhey! Du kan lese den engelske artikkelen (forøvrig er det en god idé at du stikker innom de engelske tilsvarende artiklene når du skriver en ny artikkel og finner interwikilenkene, de jeg la på bunnen av artikkelen din, slik at man kan finne tilsvarende artikler på andre språk). Den engelske artikkelen har også bilder, som du kan sjekke om er frigitte under en passende lisens, og aller helst som allerede ligger på commons. Hvis bildene ligger på commons kan du lenke direkte til dem i artikkelen din, mens hvis de er frigitte men ikke på commons kan du laste dem opp her eller på commons selv. Merk forøvrig at hvis det står noen form for copyright eller «Fair Use» på bildene kan de IKKE brukes her:) Hvis du ikke er stø nok i engelsk til å sette i gang med en stor og omfattende oversettingsjobb kan du jo sjekke de danske og svenske artiklene om de er noe særlige:) OPus- (Disk.|Bidrag) 14. mar 2006 kl.14:34 (UTC)
Huhey, tilbake! Jeg har søkt på den engelske wikipediaen: The Boston Tea Party, det var selvfølgelig uten the. Men; jeg fant den, har lest den og lagt på bilder her. Se forøvrig Brukersiden min og se at --> (jeg kan engelsk godt) --Marcus 14. mar 2006 kl.16:53 (UTC)

Billedtekst[rediger kilde]

«Dette er et klassisk bilde av Teselskapet i Boston» Et klassisk bilde? Bilde over viser et bilde av... Alt dette er for ullent. Hvilket bilde. Av hvem. Når? Av hva? Det slike spørsmål som må besvares i en billedtekst. --Finn Bjørklid 29. mar 2006 kl.22:20 (UTC)

Den engelske lyder slik: «This 1846 lithograph has become a classic image of the Boston Tea Party.». Jeg vet imidlertidig ikke hva «lithograph» betyr. Det jeg skjønte var «[...]has become a classic image[...]». Og det har jo blitt et klassisk bilde i den forstand at det er ofte brukt, (tror jeg). Hva ville du ha skrevet? --Marcus 1. apr 2006 kl.17:50 (UTC)
Vet ikke om det har så mye å si for deg så lenge etterpå, men «lithograph» er engelsk for «litografi», et trykket bilde der negativen, ifølge navnet, består av stein eller et lignende hardt materiale (det greske ordet «lithos» betyr «stein»). Andre former for billedtrykk er tresnitt og linoleumstrykk. Uansett, for den interesserte finnes det sikkert flere artikler på Wikipedia om emnet. :) --Trond Børge Krokli 16. des 2007 kl. 15:08 (CET)

korreksjon - mord fant ikke sted[rediger kilde]

Det norske versjon av Boston Te Selskapet forteller om et tortur-mord av en engelsk sjømann eller toller. Dette er usant. Sansynligvis stammer dette påstand fra det norske samfunsfagbok "Historie 8".

Dette bør rettes opp fordi poenget med aksjonen var "civil disobedience", ikke voldelig motstand. Robert Farrell

Det kan så absolutt stemme. Historie 8 forteller om hvordan en toller ble drept. Det kan jo være en alvorlig faktafeil? Alexanderkg 4. mar 2007 kl. 10:13 (CET)
Ja, jeg fikk faktaene fra Cappelens historiebok 9. klasse. Er dette feil eller ikke? Marcus 2. apr 2008 kl. 17:10 (CEST)

«No taxation without representation» - Ingen skattlegging uten representasjon[rediger kilde]

Den aller siste setningen stemmer ikke med fakta. Jeg retter dennne til å beskrive den virkelige betydningen av «No taxation without representation», at amerikanerne ikke ville skattes uten å ha ekte amerikanere representert i det engelske underhuset. Dette blir en tydelig betydningsforskjell fra utsagnet «den britiske kongen skattela de britiske koloniene uten selv å være representert der», da den naturlige tolkningen her blir at britene ikke var tilstede i de amerikanske koloniene. Mulig at tanken bak den siste setningen var at den skulle ende med «uten at de selv var representert i Underhuset», men det kommer dessverre ikke frem av teksten. -- Trond Børge Krokli 16. des 2007 kl. 15:20 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Teselskapet i Boston. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 29. jun. 2019 kl. 22:41 (CEST)[svar]