Diskusjon:Telefon

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Gammel kommentar...[rediger kilde]

Mulig "opprydning" ikke var det rette, men jeg fant ikke noe norsk tilsvarende "attention". Poenget er uansett at denne artikkelen er, unnskyld uttrykket, en lang samling pjatt og ser i det hele ut til å være en finurlig latterliggjøring av og ironisering over Wikipedia. Det er ingen som slår opp i et leksikon for å finne ut hvordan man kobler en telefon til et nettverk (ved hjelp av et hull i veggen(!!), eller hvordan en telefon ser ut, eller hvordan man ringer opp noen. Det er faktisk helt utrolig at det går an å skrive en slik artikkel uten å nevne Alexander Graham Bell og hvordan telefoner faktisk fungerer. Det eneste som er noenlunde verd å beholde (men helst bør omskrives likevel) i denne artikkelen, slik jeg ser det, er avsnittet om eldre telefonsentraler (ingen av underavsnittene, dog) og eksterne lenker.

Hvis jeg husker på det og får tid, skal jeg se om jeg kan fikse denne selv, men andre må for all del føle seg fri til å gjøre det.

--Chrmb 30. jan 2005 kl.03:08 (UTC)

Kaver litt[rediger kilde]

Jeg kaver litt, men håper det er mer ryddig nå.dsk 2. feb 2006 kl.15:40 (UTC)

Ja, artikkelen er litt mangelfull tross alle tekniske detaljer, og den trenger oppstramming. Det er mange vesentlige aspekter ved telefoni som ikke er omtalt i det hele tatt, for eksempel de sosiale og samfunnsmessige følgene rundt om i verden. Teknikkbeskrivelsene er for så vidt ok, men blir litt unaturlig grundige og nesten litt forstyrrende. Det hadde kanskje vært fint med en oversikt og korte innledende definisjoner i et enkelt og presist språk? Men ikke for det, det meste kan beholdes som nå, men noen må rydde litt og gjøre artikkelstrukturen og teksten mer tilgjengelig. Wolfmann 28. okt 2006 kl. 22:14 (UTC)
Wolfmann skriver: «Det er mange vesentlige aspekter ved telefoni som ikke er omtalt i det hele tatt, for eksempel de sosiale og samfunnsmessige følgene rundt om i verden.»
Det er jeg enig i at er viktige tema, men er det rett å ta det opp her? Har sett på «Telefon» på dansk, svensk, tysk, fransk og engelsk. Alle har den samme vinklingen som denne artikkelen om telefon, altså en teknisk orientering om telefonapparater. Slik mener jeg denne artikkelen fortsatt skal være, så får en finne et annet artikkelnavn på «sosiosamf-telefoni».
Artikkelen har blitt betydelig ryddigere. Det er kjempebra. Men det gjenstår viktige sider ved telefoni, som er en kommunikasjonsform like mye som en teknisk innretning. Men artikkelen har navnet telefon og det kan kanskje begrense noe. Jeg mente ikke at en skulle skrive så grundig om telefoni og samfunn, men noen generelle linjer i et kort avsnitt om historisk utvikling og bruk hadde vært på sin plass, deriblant den geografiske utbredelsen av telefoni. Ellers kan de praktiske følgene av telefonteknikken også behandles under telekommunikasjoner. For øvrig synes jeg bruken av apparatene på mange måter er like viktig som teknikken - uten mennesker som snakker sammen og sender meldinger er jo innretningene nokså meningsløse. Wolfmann 20. des 2007 kl. 01:27 (CET)

Del artikkelen i 2[rediger kilde]

Ta ut biten som heter «Telefoni i Norge» og la det være en egen artikkel. Bygg deretter ut det øvrige til en generell, global artikkel om telefon med minst mulig punktopplistninger. --Finn Bjørklid (diskusjon) 20. mar 2013 kl. 12:55 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Telefon. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 5. aug. 2017 kl. 08:35 (CEST)[svar]