Diskusjon:Svartbjørn/Arkiv1

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

angrep på mennesker?[rediger kilde]

Jeg reagerer litt på denne delen Ovenfor mennesker vil en svartbjørn normalt ikke ha samme tendenser som en brunbjørn. De fleste angrep fra brunbjørn kommer først etter at den har gitt en rekke advarsler, selv om binner kan angripe momentant om man kommer mellem henne og eventuelle unger. Svartbjørnen, derimot, kan angripe uten nærmere varsel, fordi den gjerne ser på mennesker som et bytte.

Nå er ikke jeg en ekspert på bjørner, men sitter igjen med det inntrykk at brunbjørnen er langt mer agressive og farlige overfor mennesker mens svartbjørnen er «fredligere». Tenker særlig på den dokumentaren som gikk på NRK i går om en større by i Canada der svartbjørner ofte vandret inn i byen på jakt etter mat i div søppelbøtter osv--Ezzex 22. okt 2007 kl. 03:28 (CEST)

Det er en god del av disse artiklene om rovdyr som bør gjenomgås og kvalitetssikres. Jeg tror poenget her er at svartbjørnen forhold til mennesker kan være defensivt dvs. at den reagerer mot mennesket som trussel, konkurrent ol., men det kan også være offensivt, dvs at svartbjørnen aktivt jakter på mennesker. Da får man vanligvis ikke noe forvarsel. Det skjer svært sjelden, og brunbjørnen som drepte en person i sverige nylig, dekte over liket med mose osv., noe bjørner gjør med byttedyr som den ønsker å bevare. --Svart 23. okt 2007 kl. 12:38 (CEST)
beklager, men dette ble jeg ikke så mye klokere av.--Ezzex 23. okt 2007 kl. 13:23 (CEST)