Diskusjon:Superfinalen i fotball for herrer 2009

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hadde egentlig den kampen status som offisiell turnering? Jeg hører at Stabæksupportere går å prater som om den var det, men litt tvilsomt er det jo siden den ble spilt på Stabæks hjemmebane og ikke på nøytral grunn. Slik jeg har oppfattet situasjonen så var dette en treningskamp som ble kalt Superfinalen som et PR-Stunt fra Stabæk ledelsen. Jeg tror nok at hvis det i Norge i fremtiden skal avvikles Superfinaler så vil den hvis den skal ha offisiell status spilles på nøytral grunn. Synes også at det er litt merkelig at når jeg søker etter Superfinale på NFF sine nettsider får 0 (null) treff. Rosenborgman 27. jul 2009 kl. 00:13 (CEST)

Tja, si det. Se også Superfinalen, der står «Tuneringen ble i 2009 innført som et pilotprosjekt av Norges Fotballforbund i samarbeid med Norsk Toppfotball, TV2 og UNICEF i 2009, på intiativ fra Stabæk og UNICEF.» Det vil jo vise seg om dette blir en årlig begivenhet. Men, også treningsturneringer eller turneringer i regi av andre enn NFF kan være av interesse. Denne type kamper som Superfinalen skal være er jo vanlig i noen andre land (den engelske FA Community Shield er et eksempel som er brukt). Hvis dette mot formodning skulle bli et enkelt tilfelle bør nok SF og SF09 flettes til en artikkel. Rosenborg neste år? Ooo86 27. jul 2009 kl. 00:33 (CEST)
Hehe, ja det var med en viss frykt for å bli oppfattet som sytete at jeg skrev her på diskusjonssiden. Jeg syntes bare det var veldig merkelig at vi plutselig skulle begynne å spille superfinaler her i landet det året Stabæk ble seriemester og at kampen i tillegg skulle spilles på deres nybygde hjemmearena. Rosenborgman 27. jul 2009 kl. 14:12 (CEST)
Helt greit med et smalt brukernavn :) Hva gjelder Superfinalens status så tror jeg ikke vi kan gjør annet enn å se hva dette blir til kommende år (og senere). En gang må være den første, og blir dette en turnering som det har utgitt seg for må det være helt ok å fortsette en artikkelserie på dette. Ooo86 27. jul 2009 kl. 23:17 (CEST)
De fikk i hvert fall pokal av NFF, så selv om Stabæk var en av intiativtakerne, var det i NFFs regi (se bilde). Kanskje det blir Lerkendal til neste år. Dette var en offisiell kamp, det er det ingen tvil om, bare se på klubbenes nettsider eller google "superfinalen". Utfordringen blir å finne en bedre kilde enn klubbsider og avisartikler. Denne artiklen burde heller vært merket "mangler referanse" enn "mangler objektivitet". Dette usignerte innlegget ble skrevet av 80.167.174.104 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)
  • Jeg har fjernet objektivitetsmalen her og på hovedartikkelen. Jeg mener denne ikke hører hjemme her. Referanser som sådan for arr. finnes jo, selv om det kan være tvil om hvile status det måtte ha i norsk fotball. Særlig subjektivt skrevet kan jeg ikke se at det er heller. Ooo86 18. aug 2009 kl. 00:08 (CEST)