Diskusjon:Sosiale roller

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg forstår at det er vanskelig å definere sosiale roller presist, men jeg synes begrepet likevel bør forklares litt tydeligere og enklere i første linje enn «Sosiale roller er et flertydig uttrykk, men dekker først og fremst vår tendens til å oppføre oss nokså entydig i forhold til de personer vi omgås - og like entydig, men ganske anderledes i andre forhold.». Det er en litt pratsom betraktning som kan komme etterpå. Wolfmann 2. feb 2007 kl. 15:02 (CET)

Definisjon[rediger kilde]

Enig - det finnes vitenskapelige definisjoner, bl.a. innen pedagogikk og ledelsespsykologien. Temaet er sentralt innenfor hjem, skole og arbeidsliv. Uttrykket rollemodell blir flittig brukt i samfunnsdebatten.

Temaet er sentralt i sosiometri, som er et fagfelt innenfor gruppepsykologien.

Kjøper den, jeg måtte bare sette ned noe positivt i forhold til stemningen «på huset» for tiden, så jeg ble inspirert til denne og et par til uten å slå opp. Alt på Wikipedia er fritt vilt så lenge endringer blir gjort i beste mening. Jeg tror det er bedre med litt enn ingenting, så lenge det ikke blir helt gærnt. Så: God redigering! --Bjørn som tegner 2. feb 2007 kl. 21:30 (CET)
Ikke ta dette som negativ kritikk! Det er selvsagt fantastisk kjempefint at du bidrar, men jeg følte et visst behov for en kort og fyllestgjørende forklaring eller definisjon som andre kunne sitere og få full forståelse for hva dette er. Det er ikke lett å uttrykke seg kort og presist med enkle ord, men en kan jo prøve? Igjen: Stå på! Wolfmann 3. feb 2007 kl. 01:00 (CET)
Du traff spikeren midt på tommelen, og jeg er enig - det hadde vært fint om -. Dagens forsøk er alt jeg har fått ut av noen dager med grubling, og jeg er blitt mere og mere overbevist om at noe geni, nei, det var for mange år siden. Mine lærebøker er gått ut på dato og den ene jeg har som er nyere, tar ting for gitt og der er for mye å si til at det går med en setning. Så for all del, jeg tok det ikke ille opp, snarere som et forsøk på å være hjelpsom med å skyve ballen tilbake på en positiv måte, etter at jeg hintet det samme. Men jeg har nådd min prestasjonsgrense og presentasjonsditto, og overlater glad ballen til andre. (;-) --Bjørn som tegner 4. feb 2007 kl. 21:54 (CET)