Diskusjon:Slektsnavn

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Von og van[rediger kilde]

I artikkelen er det nå kommet inn: "...i Norge, Tyskland, Danmark, Sverige og Finland tilsier prefikset von at personen er adelig, i Nederland tilsier derimot et van at personen er borgerlig." Dette er muligens riktig, men "von" (og sikkert også "van") betyr i utgangspunktet bare "fra", og folk kan da godt ha navn med det i uten at de er av adelig slekt, selv om det ikke er så vanlig. "Fra" har forresten også vært brukt i norske navn i eldre tid, jfr. Hårek fra Tjøtta. Derfor blir forklaringen i artikkelen i beste fall mangelfull. Blue Elf 16. mai 2009 kl. 20:26 (CEST)[svar]

Ser at dette er en eldre diskusjon, men nederlandske van og dens navne-brødre blir noe aktuelt i forhold til bruk av opprettelser av nye artikler under neste ukes konkurranse UK 2011/13 som omhandler Be-Ne-Lux -landene så kanskje en klargjøring hadde vært greit i forkant her ? Mvh --Migrant 25. mar 2011 kl. 17:01 (CET)
Ser du var inne, svarte (slettet svaret) og klargjorde litt mer i artikkelen. Bruker:Hans Cappelen. Takker for bidraget. Mvh --Migrant 25. mar 2011 kl. 22:51 (CET)