Diskusjon:Slaget ved Holmengrå

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Om antall i slaget[rediger kilde]

Antall deltagende stridende i sjøslaget er basert på skipenes angivelige størrelse på mannskap, det var 20 store skip som kan betyr over 100 mann hver dersom det var lendmennene som stod for utrustningen av den kongelige flåten ved Holmengrå. Over 2 000 nordmennene deltok i sjøslaget på den ene siden. Sigurd Slembe hadde med seg 30 skip som kan ha hatt gjennomsnittige 60 til 80 mann, dvs. 1 800 til 2 400 mann. Den danske andelen som åpenbart var sendt fra den danske kongen, utgjort 18 skip og kanskje 1 100 til 1 400 mann. Alle 12 skip Sigurd Slembe hadde ble erobret, det var minst 700 til 960 mann. Bare ved en begivenhet var over 60 massakrert av seierherrene som var delt om hvem som skulle ha grid, hevn og bitterhet førte til massemord, henrettelser og skjendige mord. Hvor mange som overlevde er ikke kjent, men åpenbart var flere hundrer drept i sjøslaget. Varulv2468 8. nov 2007 kl. 02:59 (CET)

Posisjon for slaget[rediger kilde]

Det er angitt i artikkelen om Sigurd Slembe i Store Norske at slaget fant sted «ved øya Holmengrå sør for Hvaler».

Det eneste jeg finner nær Hvaler er den svenske øya Holmen grå, ganske vest for Strømstad. Det er i og for seg korrekt at den også er sør for Hvaler, men det er vel mer passende å si at den er vest for Strømstad. På den tiden var jo det norsk område. Navnet på øya fremkommer ikke i Google maps, men i Gule Sider vises det. mvh - Ulf Larsen 2. sep 2011 kl. 19:29 (CEST)

Om navn i infoboksen[rediger kilde]

Ser at navnet på øya er endret fra «Holmen grå» til «Holmengrå», hvilket virker fornuftig med tanke på navnet på slaget. Øya heter imidlertid «Holmen grå», så selv om det virker litt snodig så mener jeg det mest korrekte er å la det stå slik i infoboksen og ellers i artikkelen. Ulf Larsen 16. nov 2011 kl. 19:56 (CET)