Diskusjon:Skyttergravskrig

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Anbefalt artikkel Skyttergravskrig er en anbefalt artikkel, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt ansett av brukere på Wikipedia som spesielt velskrevet, lesverdig og til inspirasjon for andre artikler.


Underprosjekt militærhistorie Denne artikkelen var fra uke 48/2005 til uke 6/2006 en del av underprosjektet Militærhistorie, som søkte å øke mengden og kvaliteten på Wikipedias dekning av militærhistorie. Prosjektet er arkivert her.

Fjerne engelske deler[rediger kilde]

Oversettelsesarbeid på denne artikkelen har ikke skjedd på tre måneder. Jeg mener at da er tiden moden å rett og slett fjerne alle de engelske elementene. Noen grunner:

  1. Den nedlastede artikkelen på annet språk kan i mellomtiden bli revidert (utvidet, feil rettet), men vi "låser" oss selv til foreldet informasjon,
  2. Når noen legger ut utenlandske tekster til oversetting, men så ikke selv engasjerere seg i oversettelsesarbeide, blokkere de muligens for andre både ved å underforstått "normere" hva som skal inn om det aktuelle emne, og ved å gjøre selvstendig arbeid eved bruk av flere kilder tyngre.
  3. Utbyggingen av wikipedia.no må være noe mer utover å oversette hva briter, amerikanere, tyskere etc har gjort før oss.
  4. På statistikken over lange artikler blir det liggende så mange slike "uegentlige" artikler at mange av våre egne lengre artikler kommer "under streken", altså blir det bvanskelig å benytte [1] som utgangspunkt for utvalg av "ukens artikkel".

Synspunkter? Ctande 30. mar 2005 kl.12:02 (UTC)

Jeg er helt enig med deg. Denne artikkelen er også veldig lang, så bare det å begynne å oversette den virker som et slit. Vi burde slette det som er der, og heller skrive i en kommentar at man bør se den engelske utgaven for informasjon. —Jon Harald Søby (diskusjon, bidrag) 30. mar 2005 kl.12:09 (UTC)
Helt enig. Og dette gjelder jo flere artikler. --–Duffman 30. mar 2005 kl.12:07 (UTC)

Foreslått fremdrift[rediger kilde]

Takk for støtten, Jhs og Duffman. Jeg foreslår følgende fremdrift: Dersom ingen har gjort anskrik innen søndag, fjerner noen de engelske delene.

Hva gjelder lignende tilfeller, foreslår jeg:

  1. Når jeg eller andre oppdager slike fenomener, legger vi først inn en greie om fjerningsplanen på diskusjonssiden. Jeg tror dette er viktig fordi demn som har lagt inn utenlands tekst kanskje ikke følger med på vannposten, men sannsynligvis har "overvåkning" på den siden det gjelder.
  2. Det må ikke ha skjedd seriøst oversettelsesarbeide på minst to måneder.
  3. Etter fem dager uten vektige motargumenter, fjernes det utenlandske stoffet (obs man på passe på at man ikke tar bort evt oversatte segmenter midt i den frfemmede teksten).
  4. Ved fjerning skriver man på diskusjonssiden ar man kan se på den (engelske) teksten for informasjon.

Kommentarer? Ctande 30. mar 2005 kl.13:34 (UTC)

Fornuftig, men nå blir det litt vanskelig å følge med på hva som er aktuelt å slette. Vi bør putte slike artikler i en egen kategori for lettere å finne dem igjen. Evt. lage en egen mal. --–Duffman 30. mar 2005 kl.14:26 (UTC)

Oversettelse[rediger kilde]

Jeg har oversatt det meste fra engelsk, men jeg tror jeg utelater mesteparten av teknologi-kapittelet, da det like godt kunne hett "våpen under første verdenskrig". Det som er interessant er litt om maskingevær og artilleri i skyttergravene, og litt om piggtråd og minegraving. Kommentarer? Harald Hansen 16. des 2005 kl.11:13 (UTC)