Diskusjon:Skjoldkjertel

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Viser til kommentar nederst i artikkelen:

"Vennligst rett dette. Calsitonin produseres av parathyroidea. Dette er 2-10 små runde kjertler lokalisert bak thyroidea. Disse styres av hormonet PTA. Dermed er dette et halt adskilt system fra thyroidea tross naboskapet."

Dette er feil. Calcitonin produseres faktisk av tyroidea. Vedkommende som har skrevet den kommentaren tenker trolig på parathyroideahormon (PTH). PTH og calcitonin har omtrent motsatt virkning. Mendalus 3. sep 2007 kl. 14:26 (CEST)


Calcitonin/Kalsitonin[rediger kilde]

Gjennom hele artikkelen samt i diskusjonen over her brukes det engelske begrepet "calcitonin" for kalsitonin. Jeg har endret artikkelen slik at kalsitonin linker til den norske wikipedia-artikkelen om kalsitonin (http://no.wikipedia.org/wiki/Kalsitonin) men jeg har ikke endret resten av bruken av "calcitonin" i artikkelen. Dersom noen kan verifisere at det er riktig å bruke det norske begrepet "kalsitonin" istedenfor det engelske begrepet "calcitonin" i denne artikkelen synes jeg resten av artikkelen også bør endres tilsvarende. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 213.236.242.232 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Takker for fiksing av lenka! Jeg tror vi skal bruke det norske navnet, kan ikke komme på noen grunn til at vi ikke skal gjøre det… Kanskje sjekke om det engelske begrepet har omdirigering til det norske. Kanskje det engelske begrepet er vanligere i fagmiljøer, men vi skriver for hvermannsen som ikke kjenner engelske fagbegrep. Bruker:Reodor har kanskje noen meninger, han er vår fagmann innen medisin. — Jeblad 31. mai 2010 kl. 01:58 (CEST)[svar]
Kalsitonin er korrekt norsk og dermed i tråd med den medisinske terminologien vi (noen av oss) prøver å gjennomføre på wikipedia på norsk. 91 31. mai 2010 kl. 09:17 (CEST)[svar]