Diskusjon:Skifertak

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Artikkelen om skifertak har store feil. Fyrste delen (er en gammel og litt verdifull takstein. Den blir veldig sjelden brukt på nye hus i nåtiden, og det er det som er grunnen til at den er sjelden. Den blir ofte ikke produsert mer. Skiferen er flat og har ofte en litt rund og trekantet form. Denne taksteinen ser man gjerne på gamle hus eller kirker, spesielt stavkirker. Skiferen er grå) er stort sett feilinformasjon. Mens andre delen (Skifer er et tekkemateriale som var spesielt mye brukt på slutten av 1800-tallet og tidlig i forrige århundre. I dag har skifer igjen fått økt popularitet. Den har et særpreget utseende som holder seg godt. Gode skifertak vil derfor kunne ligge i mer enn hundre år med et minimum av ettersyn) er noko meire korrekt.

Skifer kom i bruk frå midten av 1700-tallet og utover. Skifer har vært kontinuerleg produsert og brukt fram til i dag. Formbeskrivelsen her er relativt unøyaktig da det er meget stor variasjon i skifertekkingsmetoder. Svært få stavkyrkjer har skifertak. Dei fleste har spon. Skifer er somregel blå, men kan også være grå og rødleg.

Har ikkje peiling på wikipediapraksis, men følte behov for å korrigere denne artikelen litt. Ha tolmod med meg... :-D

Heisann!

Wikipedia er lagt opp til at alle som har forbedringer på hjertet, kan gjøre det i artiklene. Bare husk at målformen her ikke er nynorsk. Vanligste skifertakfargen er gråblå, mens dekorasjonsskifer fås i mange fargevarianter. Men rydd i vei, du. Bruk signaturknappen på disk. siden, og sløyf den til artikkelen. Bruk gjerne forhåndsvisning, slik at du ikke fyller historikken med småplukk. --Bjørn som tegner (diskusjon) 1. apr 2012 kl. 14:11 (CEST)