Diskusjon:Skapelse (teologi)

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Upassende interwiki?[rediger kilde]

Interwiki-lenkene ble nettopp [no.wikipedia.org/w/index.php?title=Skapelse_(teologi)&curid=314999&diff=10531901&oldid=9967822 endret]. Problemet er at de nye iw-lenkene er spesifikke for skapelsesberetningen i første mosebok, mens denne artikkelen ikke begrenser seg til kristendommen engang. De nye iw-lenkene passer bedre for Skapelsesberetningen, hadde ikke det vært en omdirigering til Skapelsesmyte. De nye iw-lenkene ser veldig upassende ut for denne artikkelen.

I alle fall noen av de gamle iw-lenkene – da:Skabelse, de:Schöpfung, fr:Création (théologie), it:Creazione (teologia), nl:Schepping – ser ut til å passe bedre på denne artikkelen. Derimot ser andre av de gamle iw-lenkene – en:Creation myth, sv:Skapelseberättelse – ut til å passe bedre på artikkelen Skapelsesmyte.

Så jeg tar sjansen på en delvis fjerning av denne endringen – jeg fjerner de nye og legger inn de gamle, bortsett fra dem som ser ut til å omhandle mytene. Jeg kan ikke alle språkene her :-P så korreksjoner er velkomne. — the Sidhekin (d) 14. mai 2012 kl. 00:14 (CEST)[svar]

Enighet?[rediger kilde]

Denne endringen fjernet lenken til kreasjonisme, og påstår at «Det er likevel enighet om at skapelsesberetningen er teologi, ikke naturvitenskap». Skal man ignorere kreasjonistene altså, og late som de ikke eksisterer? Såvidt jeg har fått med meg eksisterer de i høyeste grad, og i enkelte land som f.eks. USA, har de også innflytelse på politikk og utdannelse. - Soulkeeper (diskusjon) 22. jun 2013 kl. 15:21 (CEST)