Diskusjon:Sider

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

rett stavemåte er cider både i Norge og Sverige!!!! Sider er noen man finner i en bok! Dette usignerte innlegget ble skrevet av 148.122.161.106 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Når man mener at man har så rett at man bruker fire uttropstegn bør man kanskje også sjakke at man faktisk har rett? Sider er i følge Bokmålsordboka korrekt stavemåte: «sider m3 (gj fr opph fra hebr sjekar 'sterk, berusende drikk') eplesaft, eplevin» --Finn Bjørklid 9. okt 2011 kl. 16:33 (CEST)

Sider i norsk tradisjon[rediger kilde]

Artikkelen hevder at det er lang tradisjon for sider i Norge, men jeg har lest svært mye om norske drikketradisjoner uten å finne noe som helst om sider. Halldor Opedal skrev f.eks mange bind om folkekulturen i Hardanger, men jeg finner ikke noe om sider. Epledyrking og ølbrygging, ja, men ikke sider. Det samme gjelder andre steder i landet.

Men det er lang tradisjon for epledyrking i Norge, så det er mulig at folk lagde sider. Men det må nesten dokumenteres, for det er på ingen måte vel etablert at folk faktisk gjorde det i Norge.--LarsMarius (diskusjon) 24. nov. 2019 kl. 20:03 (CET)[svar]

Finnes det musserende sider?[rediger kilde]

Etter EU sine regler har musserende vin et trykk i flasken på over 3 atmosfærer trykk. Viner med mindre trykk enn dette kalles perlende. Da vil vel sider aldri være musserende men kan være lett boblende kvalitet eller perlende. Men de aller fleste sidere er stille. Har jeg forstått dette riktig? Bingar1234 (diskusjon) 5. okt. 2023 kl. 17:09 (CEST)[svar]