Diskusjon:Schrödingers katt

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Curiosity killed the cat[rediger kilde]

"Uttrykket «curiosity killed the cat» (katten døde av nysgjerrighet) kan stamme fra dette tankeeksperimentet": <--- dette er ikke riktig: se den engelske versjonen av Wikipedia for artikkelen om "curiosity killed the cat". Utrykket ble først brukt i 1598, lenge før Schrödinger eller tankeeksperimentet hans. Den viser heller ikke at kvantemekanikk er ufullstendig, men illustrerer heller at vi ikke vet om kvantemekanikk gir et ufullstendig forklaring av virkelighet, eller om det er virkeligheten som ikke fungerer som de fleste tror. Mange fysikere tror at dette tankeeksperimentet viser en limitasjon på hva vi kan vite. Mange ville også være enige i at dette tankeeksperimentet er for makroskopisk i natur for å beskrives ved kvantemekanikk (i hvertfall er det utrolig komplisert å forklare med kvantemekanikk), og at det er mange flere ting som går med på å holde katten i live enn de som enkelt kan beskrives av en superposisjon av muligheter innen et atom. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Zipz0p (diskusjon · bidrag) 9. mar 2006 kl.06:29 (UTC) (Husk å signere dine innlegg!)

Jeg fjerner setningen. Uttrykket betyr jo at man bør passe nesa si, og har ingenting med tankeeksperimentet å gjøre --Grumpy444grumpy 17. apr 2006 kl.10:41 (UTC)

Feil peker[rediger kilde]

Linken til superposisjon viser ikke til en relevant artikkel.Dette usignerte innlegget ble skrevet av 88.95.153.91 (diskusjon · bidrag) 6. okt. 2015 kl. 21:38 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)[svar]