Diskusjon:SS «Norway»

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Artikkelnavn[rediger kilde]

Etter min oppfatning er skipet mer kjent under navnet SS «Norway» enn under navnet SS «France», så jeg foreslår en flytting. Ref. navnekonvensjonens punkt «Dersom et fartøy har hatt flere navn, bør artikkelen ligge på det mest kjente navnet med omdirigering fra de andre navnene. Dersom fartøyet ikke er særskilt mer kjent under ett av navnene, bør det ligge på det nåværende/siste navnet. Ønske om flytting bør diskuteres på artikkelens diskusjonsside før artikkelen eventuelt flyttes.» M14 (diskusjon) 4. jul. 2016 kl. 23:47 (CEST)[svar]

Jeg støtter dette synspunktet, og vil flytte artikkelen tilbake dersom det ikke kommer noen motargumenter innen kort tid. - 4ing (diskusjon) 14. apr. 2017 kl. 11:52 (CEST)[svar]
Det tok allikevel nesten to år før jeg flyttet artikkelen tilbake, bare for å bli tilbakestilt etter noen timer. Jeg vil flytte artikkelen tilbake og låse den for flytting dersom det ikke kommer noen motargumenter innen kort tid.

Artikkelnavn[rediger kilde]

Etter det jeg oppfatter om navnekonvensjonen og etter din formening om å flytte artikkelen, så kan den ikke flyttes til SS «Norway», den må i såfall flyttes til/som SS «Blue Lady» siden dette var skipets siste navn, og dette navnet er ikke særlig kjent skal De vite (4ing). Skipet var verdenskjent under BEGGE navnene (SS «France»/SS «Norway»), og jeg vil at artikkelen SKAL stå som SS «France», fordi det var det skipet FØRST var kjent som, blant annet som verdens lengste skip. Skipet er også sett som Frankrikes nasjonalsymbol og landets flaggskip, og det er også en grunn til at jeg vil at artikkelnavnet skal være der den er nå, fordi jeg respekterer franskmennene som var veldig glad i dette skipet. Dette var demmes sitt skip, og demmes sitt byggverk og design (fransk bygget, fransk design, fransk flagget og fransk kjennemerke/symbol), med andre ord, dette hadde INGENTING med Norge å gjøre i starten av skipets karriere, VI (Norge) var ikke innblandet før i 1979 (det tilsvarer 18 år senere!) da Herr Kloster kjøpte skipet.

Jeg oppdaterte og redigerte denne siden fordi det sto altfor lite i innholdet. Denne store oppdatering og redigeringen jeg lanserte 1. januar 2019 har jeg planlagt ufattelig lenge, og jeg har hatt lenge i tankene at artikkelnavnet skulle være slik jeg hadde tenkt hele tiden. Hvis du (4ing) forandrer artikkelnavnet til "SS «Norway»", fjerner jeg alt jeg har redigert og oppdatert, og tilbakestiller tilbake slik det var. De skal vite (4ing) at jeg respekterer slik hun var under navnet SS «Norway», hun var tross alt sjøfartsnasjonens stolthet, kan godt si at hun var Norges flaggskip, siden hun bar navnet til landet vårt, men poenget mitt er at jeg vil helst ikke la det stå som SS «Norway», jeg vil bare respektere de som skapte skipet å la heller SS «France» navnet få være slik at vi i Norge kan vise vår respekt mot franskmennene, etter det vi gjorde mot dem i 1979, men når man tenker over det, hadde ingen kjøpt skipet på den tiden, kunne hun ha blitt solgt for skrap og hugget allerede da.

Gjør hva du bedømmer 4ing, men om du flytter, kommer jeg til å gjøre de handlingene jeg har nevnt. - IsalovAuk

@IsalovAuk: Hei, og takk for at du legger frem dine argumenter angående navngiving av artikkelen. Wikipedia fungerer på den måten at man diskuterer for å prøve å finne konsensus når uenigheter oppstår. Jeg håper derfor flere tar seg bryet med å bidra i denne diskusjonen, og at en avgjørelse om navnevalg kan tas på et bredt grunnlag. Jeg ser for øvrig at tysk og nederlandsk Wikipedia bruker «Norway», mens resten av språkversjonene bruker «France». - mvh 4ing (diskusjon) 21. jan. 2019 kl. 23:03 (CET)[svar]
For det første: "Mest kjent navn" må med logisk nødvendighet vurderes i kontekst av sprogversjon - for den norsksproglige artikkelen er dette utvilsomt "SS Norway", evt. med tillegg av årstall.
For det annet: Den form for "utpresning" brukeren "IsalovAuk" her bedriver kan jeg vanskelig se som noe annet enn en anbefalt søknad om sperring - så alt jeg her vil legge til, er at jeg med glede skal påta meg den oppgaven det måtte være behov for, angående den efterhvert reduserte artikkels kvalitet og omfang. (Dog med et lite forbehold for alle mulige kilder; mitt bibliotek er sørgelig begrenset.)
Så som konklusjon her, vil jeg støtte et arrangement med "SS Norway" som hovednavn, "SS France" (med korrekt år, jeg har sett både 1961 og 1962 brukt) som link, og med en vurdering av "Blue Lady" som en annen link til denne artikkel.
Avec mes tres profondes condoléances a la Republique Française, Autokefal Dialytiker (diskusjon) 27. jan. 2019 kl. 02:29 (CET)[svar]

Artikkelnavn[rediger kilde]

Jeg IsalovAuk flytter tilbake artikkelnavnet "SS «France» (1961)" til artikkelens første navn: "SS «Norway»", for å få slutt på denne diskusjonen, og for å få alle fornøyde, håper alle sier seg positivt til dette, og jeg beklager for min forsømmelse med denne såkalte "utpressingen" som nevnt tidligere i år. I tillegg til dette skal jeg endre litt på starten av innledningen, i å med at artikkelen nå vil hete "SS «Norway»", så må jeg starte innledningen med litt om SS «Norway» før det kommer til SS «France», som videre forteller seg til SS «Norway» slik som det har stått, det vil også bli litt flytting på bildene, også skal jeg se over om det er noe informasjon som mangler eller eventuelle feil på tekstene som kan rettes på. - IsalovAuk (diskusjon) 14. apr. 2019 kl. 17:47 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 3 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen SS «Norway». Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 6. mai 2021 kl. 06:40 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen SS «Norway». Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 7. jan. 2022 kl. 11:43 (CET)[svar]