Diskusjon:Riddervolds plass (Oslo)

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Artikkel trenger bilde av Gunnar Utsonds statue av J. S. Welhaven oppført i 1908. nsaa 10. okt 2006 kl. 17:05 (UTC)

Blir vel dårlig med det siden Utsond døde i 1950? --Kjetil r 18. jun 2007 kl. 13:41 (CEST)
Du har så rett så rett. Vi vel da vente til 1. januar 2026. Da får et bilde av plassen holde :-) nsaa 18. jun 2007 kl. 14:39 (CEST)

Billedadvarsel[rediger kilde]

Følgende bilder er slettet fra Commons, eller merket for sletting. Fjern bildene fra artikkelen eller bli med og diskuter bildene på Commons. Hvis du er enig i at bildene bør slettes, husk å fjerne denne meldingen etter at du har fjernet bruken av selve bildet. Dette er en automatisk melding fra CommonsTicker (alle).

   * Zirland slettet Image:Riddervolds_pl_Welhaven_monument.JPG: In category Derivatives of copyrighted works; no license;


-- CommonsTicker 2. mar 2008 kl. 15:31 (CET)

Åndsverkloven § 24 annet ledd lyder: «Kunstverk og fotografisk verk kan også avbildes når det varig er satt opp på eller ved offentlig plass eller ferdselsvei. Dette gjelder likevel ikke når verket klart er hovedmotivet og gjengivelsen utnyttes ervervsmessig.». Reglene om opphavsrettens vernetid i lovens kap. 4 gjelder ikke for en slik avbildning av skulptur som det gjelder her, med mindre jeg tar helt feil juridisk. Reglen i § 24 gjelder unntak for denne situasjonen spesielt, og må derfor gå foran hovedreglene om opphavsrett med vernetid. Det er to forhold som begge må være til stede for at unntaket ikke skal gjelde: verket er hovedmotiv og den som publiserer tjener penger på det. Hvis de som forvalter reglene mener dette ikke er riktig, ønsker jeg henvisining til rettskilder, alternativt en gjennomgang og diskusjon på Tinget. Helge Høifødt 2. mar 2008 kl. 16:36 (CET)
Poenget er at vi (= Wikimedia-prosjekter) ikke godtar bilder der ervervsmessig bruk er begrenset. Dette kommer fra styret i stiftelsen, se Resolution:Licensing policy. Det er altså ikke lovverket som er i veien, men Wikimedias interne policy. --Kjetil_r 2. mar 2008 kl. 20:36 (CET)