Diskusjon:Rettsvitenskap

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Gamle kommentarer[rediger kilde]

Dette er ikke en artikkel men en liste. Den bør flyttes til liste over rettsområder eller noe slikt. Tskoge 9. des 2006 kl. 09:44 (CET)

Du har et poeng der, men på den annen side bør det vel være noe under "Rettsvitenskap" også. Føler meg ikke så veldig motivert til å starte på noe sånt selv for øyeblikket, men.... --Gobiman 9. des 2006 kl. 14:39 (CET)

Passer egentlig linken til Engelsk Wikipedia? Er ikke "jurisprudence" nærmere rettsfilosofi? Ellers er det jo ikke så lett å oversette juridiske temaer direkte... Finn Albert Aurbakken 2. feb 2009 kl. 13:51 (CET)

Beskyttet tittel[rediger kilde]

Noen spør om "jurist" er en beskyttet tittel, eller ikke. Undertegnede er litt usikker på hva som skulle være vitsen med det, siden "jurist" ikke gir de fullmakter en "advokat" har, og en som søker stilling som jurist, forventes å legge frem vitnemål for sin utdannelse... Samtidig vet vi at norske forskrifter ikke alltid er logiske, så det er faktisk et godt spørsmål. Har noen svaret ? Jeg har sjekket artikkelen om beskyttede titler, og jeg finner ikke at det eksisterer noe sted hvor man kan finne en autoritativ liste over sånne titler; hjemlene virker da også å være spredt gjennom lovverket, som om de hadde blitt skutt inn i det med hagle... Autokefal Dialytiker (diskusjon) 6. jul. 2023 kl. 11:45 (CEST)[svar]