Diskusjon:Qibya-massakren/Arkiv1

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Useriøs kilde?[rediger kilde]

Jeg vil gjerne vite hva samtlige mener med "useriøs kilde". Mikrobølgeovn 4. apr 2010 kl. 21:29 (CEST)

Den boka du referere til er skrevet av en kristenfundamentalist. Han er verken historiker eller forfatter, men er i følge ham selv frelancejournalistEzzex 4. apr 2010 kl. 21:52 (CEST)
Han er journalist med Israel som spesialfelt, og boken inneholder kildehenvisninger helt bakerst. Dessuten; Du har henvist til en artikkel skrevet av Kåre Willock. Han er vel neppe så nøytral heller. Egentlig kan jeg leve med at boken ikke blir nevnt blant kildene, det som griper meg litt er at artikkelen har en veldig klar slagside. Mikrobølgeovn 4. apr 2010 kl. 23:31 (CEST)
Dessuten; Det at han er kristen er helt irrelevant.Mikrobølgeovn 4. apr 2010 kl. 23:50 (CEST)
Han er kristenfundamentalist - og det er noe ganske annet en kristen. Vi bruker ikke kilder som har en såpass ekstrem vinkling og utgangspunkt. Hans meninger om saken gjenspeiles i hans egen hjemmeside og det sier i grunnen alt. Det er også påfallende hvilke grupper som har omfavnet hans bok. Produktet til grupper/personer tilhørende Norge i dag, DagenMagazinet, Miff osv. egner seg ikke som kilder her. Særlig ikke når det kommer til historie og politikk. Må ellers si at du er veldig bastant når du skriver. Du fletter bare inn «...etter å ha forsikret seg om at ingen befant seg der inne» - selv om det tydelig fremgår (to setninger lenger ned) at seriøse kilder hevder noe annet. Ezzex 4. apr 2010 kl. 23:58 (CEST)
Jeg anser forøvrig Willoch som en langt mer seriøs kilde enn folk fra trosbevegelsen. Hans kilde står forøvrig ikke alene og hvis det er sterkt ønskelig kan den fjernes.Ezzex 5. apr 2010 kl. 00:06 (CEST)
Neida, du behøver selvsagt ikke fjerne Willock. Jeg bare syns det er merkelig at du virker så skeptisk til kristenfundamentalister. Boken nevner ikke et ord om kristendommen eller prøver å bruke "det lovede land" som argument, bortsett fra i de personlige etterordene helt bakerst og i forordene. Kristenfundamentalister er like oppvakt og seriøs som alle andre mennesker, og jeg syntes det er trist å se at disse blir nedprioritert.Mikrobølgeovn 5. apr 2010 kl. 00:57 (CEST)
Artikkelen burde legge inn begge synspunkter. Akkurat for øyeblikket syns jeg den virker preget av en veldig anti-israelsk holdning og har en klar slagside og interesse. Det kan godt hende at du har opplevd det motsatte i artikler opprettet av meg, at Israels synspunkt blir overprioritert. Dette med å holde personlige meninger utenfor Wikipedia er noe vi alle behøver å jobbe med.Mikrobølgeovn 5. apr 2010 kl. 00:57 (CEST)