Diskusjon:Planøkonomi

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Fjernet følgende:

"Svakheten i dette er at det kan være vanskelig å forutse hvordan behovet for de forskjellige varene og tjenestene et stykke frem i tid; slik at det for eksempel er underskudd på mat mens det er overskudd på klær i en hungerperiode."

Dette er ikke spesielt nøkternt/objektivt. Det er ikke opp til artikkelforfatteren å kritisere det han/hun skriver om. Dersom man skulle komme med kritikk, hadde det vært på sin plass å løfte fram positive sider også. Eventuelt kunne man skrevet "Kritikerne av dette system mener svakheten ligger i at...", men dette er ingen drøftningsoppgave/kritisk analyse, men en leksikonartikkel der fenomenet skal presenteres så uhildet som mulig. Hele artikkelen er egentlig temmelig upresis etter mitt syn, men den er likevel en begynnelse. Bjartewe 29. okt 2004 kl.21:48 (UTC)


Forslag til ny tekst:

"Hvis det oppstår endringer i behovet for forkjsellige varer og tjenester i en planperiode, kan dette bli en utfordring for samfunnet."

Takk for at alle er interessert i at det lages nye artikler, og at endringer mottas med takk. Jeg skal prøve å frastå fra å skrive nye artikler heretter.


Jeg beklager at jeg var krass i tonen - det var ikke meningen å fornærme deg. Jeg skal utrykke meg på en annen måte neste gang, og jeg håper selvsagt du skriver så mange artikler du bare klarer:) Dette var egentlig bare et forslag til endring, men jeg skjønner at det kunne oppfattes som personlig kritikk, noe det altså ikke var. Ok? Bjartewe 30. okt 2004 kl.16:03 (UTC)



Kommunistiske/sosialistiske land: Det er ikke riktig å kalle land som Cuba, Nord-Korea og Sovjet for kommunistiske land, det blir nemmelig feil utifra Marx sine skrifter Rojito 1. jul 2007 kl. 23:44 (CEST)

Som diskutert mange ganger før: Det er ikke marxistisk ortodoksi som bestemmer hvordan begrepsdistinksjonen sosialistisk/kommunistisk forstås, men den mest vanlige bruken av ordene i statsvitenskap og blant folk flest. At regimene selv, samt et mindretall av befolkningen i Norge forstår ordet innenfor Marx' teori om historiske utviklingstrinn, tilsidesetter ikke at Cuba, Sovjetunionen og N-Korea alminnelig omtales som "kommunistland" utfra fellesstrekk i politisk system i norsk. H@r@ld 3. jul 2007 kl. 23:13 (CEST)