Diskusjon:Personlig datanett

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Datanett eller datanettverk?[rediger kilde]

Hallo? (Eller skal jeg si: Hei?)
Bruker "Hei" har endret både tittel og tekst på denne artikkelen (pluss artiklene Trådløst lokalnettverk og Trådløst personlig nettverk) fra "datanett" ("lokalnett") til "datanettverk" ("lokalnettverk"). Da må jeg nesten spørre: Har du noengang sett ordet "datanettverk" på trykk i en ordbok eller ordliste?
Jeg mener at det heter "datanett" (eller bare "nett") på norsk. Eller sier du "veinettverk", "strømnettverk", "internettverk", "edderkoppnettverk" og "lysnettverk" også? Hvis du hadde kjent noen som jobber innenfor databransjen, ville de kunne fortelle deg at ordet "nettverk" i betydningen "sammenkoplede maskiner" ikke er annet enn slang (sannsynligvis herming etter engelsk "network").
--VerdLanco 7. nov 2004 kl.21:04 (UTC)

Du lyver litt nå – det var du som byttet om alle "nettverk" til "nett", jeg bare tilbakestilte endringene dine. Grunnen til det er enkel: jeg skrev en artikkel om personlig datanettverk og da jeg skulle finne en tittel (den måtte oversettes fra det engelske personal area network) brukte jeg "nettverk" fordi dette allerede var gjort i artikkelen Trådløst lokalnettverk (som ikke er skrevet av meg). Ellers viser jeg til Diskusjon:Trådløst lokalnettverk. Hei 7. nov 2004 kl.21:14 (UTC)

Verk er et velbrukt og gammelt norsk ord som bl.a. betegner komplekse systemer satt samme til en helhet. Jeg har sett ordet "nettverk" på trykk i betydningen "datanettverk" utallige ganger. Ordet "nett" kan selvsagt også brukes om datanett, men når folk snakker om "nett" og "nettet" i denne datasammenheng, er den underforståtte betydningen ofte internett. 91 7. nov 2004 kl.21:46 (UTC)

Til opplysning: Google gir nesten like mange treff for datanettverk som for datanett på norske sider. --Duffman 7. nov 2004 kl.21:55 (UTC)