Diskusjon:Per Ditlev-Simonsen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Befalsskole[rediger kilde]

Hmm, hadde egentlig garden befalsskole på 50-60-tallet, jeg vet at de har befalskurs nå, men jeg tror ikke de hadde det før, siden det var befalsskolene som tok seg av slikt tidligere. Profoss 4. des 2004 kl.21:34 (UTC)

NTB (24.05.2002) skriver følgende: «Han tok examen artium ved Riis gymnas i 1950 og studentfageksamen ved Oslo Handelsgymnas året etter. Etter befalsskole i Garden og ett års praksis i sjøforsikringsselskapet Willies, Faber & Dumas i London, tok han historie og økonomifag ved Stanford University i 1955. Han begynte i Sverre Ditlev-Simonsen & Co, skipsredere i 1955 og var partner fra 1960 til 1993, samt styreformann i SDS Drilling A/S 1984-89. I tillegg har også arbeidet i skipsmeklerfirmaet Galbraith Pembroke i London og hatt språkstudier i Aix en Provence og Paris.»
Jeg tolker dette som at Garden hadde befalsskole, men dette er jo ikke akkurat noen fagmilitær kilde. —Kjetil_r 28. apr 2009 kl. 12:07 (CEST)

Sitat fra Norsk biografisk leksikon[rediger kilde]

"Som ordfører har han skjøttet sitt verv med stor politisk og faglig innsikt, respekt for politiske motstandere, samt en personlig stil som kombinerer naturlig verdighet med en lun og avvæpnende humor"

Det er jo godt mulig, men ingenting av dette er encyklopedisk. Dermosol 3. des 2009 kl. 08:13 (CET)

Jeg ser at dette opprinnelig kommer fra Norsk biografisk leksikon. Norsk biografisk leksikon er dessverre fullt av uleksikalske og subjektive tekster, skrevet av personer med lite leksikonerfaring (ofte venner av personene som omtales) i en stil som passer bedre i et personlig avisportrett, en nekrolog e.l. Å ha en referanse hjelper ikke når det ikke er NPOV og leksikalsk. Dermosol 3. des 2009 kl. 08:16 (CET)

Jeg ser noe av poenget ditt, men fortsatt... Jeg kan dog gå med på en endring. Hva med å føye til «Ifølge Albert Nordengen»? Erik 3. des 2009 kl. 11:59 (CET)
Jeg støtter fjerningen av dette utsagnet, da det er fjernt fra leksikonsjangeren. Dette gjelder spesielt i innledningen, der slik synsing er spesielt lite leksikalsk. Kommentaren «Fjerning av referansebelagt materiale er eg. vandalisme» var mildt sagt unødvendig, og i mine øyne direkte feil. Wikipedia:Vær modig sier at «vi forventer at alle er modige og hjelper Wikipedia til å bli et bedre leksikon […] Ikke bare tillater Wikipedia at du tilføyer, reviderer og redigerer artikler – Wikipedia ønsker at du gjør det», og endringer gjort i god tro kan derfor ikke regnes som vandalisme. Mvh. --Kjetil_r 3. des 2009 kl. 12:28 (CET)
Jeg ser nå at det ble litt for røft. Det var ikke hensikten, og det beklager jeg. Hvis resten mener at det var uriktig av meg å tilbakestille, så er det bare å endre tilbake. Erik 3. des 2009 kl. 16:11 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Per Ditlev-Simonsen. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 3. aug. 2017 kl. 02:57 (CEST)[svar]