Diskusjon:Papabile

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Den engelske listen er blitt utvidet litt siden jeg kopierte den hit. Den ligger nå her: http://en.wikipedia.org/wiki/Papal_election%2C_2005#The_papabili -- Wolfram 3. apr 2005 kl.21:02 (UTC)

Jeg tror vi kan holde den på det nivået den er foreløpig; det kommer sikkert mer informasjon i de nærmeste dagene, men den engelske listen virker for meg noe lang. Etter begravelsen vil det nok bli litt klarere hvordan ting ligger an nå; per i dag er det først og fremst media som spekulerer, men deretter vil også en del katolske kommentatorer som kjenner forholdene bedre komme med innspill, og listen kan heller endres da. Slik jeg ser det er noe av det viktigste med denne listen av den gir en oversikt over en del kardinaler vi bør ha biografier på, slik at vi forhåpentligvis har noe på plass med en gang valget er avklart, noe som nok skjer om omkring tre ukers tid. Cnyborg 3. apr 2005 kl.21:56 (UTC)

Bør ikke artikkelnavnet bruke flertallsformen? (Og er papabile et substantiv eller adjektiv?) --–Duffman 3. apr 2005 kl.22:15 (UTC)

Jeg mener den bør bruke entallsformen, ettersom det er konseptet som egentlig skal beskrives. Artikkelen er litt spesiell nå i forbindelse med pavevalget, men den bør utvikles til en artikkel om begrepet - hva innebærer det å være papabile - mer enn en artikkel om hvem som er i kategorien. Men akkurat nå virker det fornuftig å la den ha et visst nyhetspreg. Eventuelt kan navnelisten flyttes over til Konklavet 2005 mens denne artikkelen forklarer konseptet og viser dit.
Det er egentlig et adjektiv, men det brukes som substantiv. Det er typisk for romanske språk at man lett kan bruke et adjektiv som substantiv eller motsatt; språkhistorisk henger det sammen med at latin ikke har artikler slik at man kan la ordet fungere på begge måter uten å måtte gjøre endringer i setningen. Dette er en av flere ting som gjør latinsk setningsanalyse til et mareritt... Cnyborg 3. apr 2005 kl.22:30 (UTC)
I see. Tror jeg holder meg unna latinsk setningsanalyse. --–Duffman 3. apr 2005 kl.22:42 (UTC)