Diskusjon:Operasjon Overlord/Arkiv1

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Kan noen med admin-rettigheter flytte[rediger kilde]

... denne til riktig navn; forfatteren har tydeligvis bomma litt. (Og husk at det heter operasjon Overlord, ikke Operation Overlord.) Obladi 16. nov 2005 kl.06:27 (UTC)

Hva mener du med «riktig navn»? Artikkelen burde ligge på D-dagen, jfr. navnekonvensjonen. Jon Harald Søby 17. nov 2005 kl.15:37 (UTC)
Hva tror du?? Artikkelen lå på Opreation Overlord. Cnyborg flyttet den for meg i går, da jeg skrev meldingen ovenfor. Du er en dag for sen. Obladi 17. nov 2005 kl.15:50 (UTC)
Det gikk ikke klart fram hva du mente fra teksta («…Og husk at det heter…»). Uansett, jeg synes den bør ligge på D-dagen, hendelsene som foregikk den dagen er ikke kjent som annet. Jon Harald Søby 17. nov 2005 kl.16:03 (UTC)
Spiller ingen rolle for meg så lenge det ikke er skrivefeil i navnet. Obladi 17. nov 2005 kl.16:14 (UTC)
Artikkelen bør ikke ligge under D-dagen, selv om hendelsene beskrevet i artikkelen på folkemunne (i Norge og i andre land)går under det begrepet. Søkeordet D-dagen bør av derimot lede hit (noe det også nå gjør). Forøvrig bør kanskje artikkelen ikke hete Operasjon Overlord i det hele tatt, da landgangen i Normandie faktisk heter Operasjon Neptune eller invasjonen av Normandie (Se engelske wiki). Operasjon Overlord var den overordnede allierte plan for befrielsen av Nordvest-Europa (og begrenset seg ikke kun til landgangen eller bare det videre felttoget i Normandie). Øystein Liland 26. nov 2005 kl.15:59 (UTC)
Kjempefint at du kom med innspill om «Stord», Lars. Jeg visste jo at flere norske skip var innvolvert, men husket ikke navnene på alle de andre..... Har du mer utfyllende informasjon om «Stord»s (eller annen norsk) innsats, er det bare å kjøre i vei!!! (Det gjelder selvfølgelig alle andre også!) Øystein Liland 20. des 2005 kl.03:39 (UTC)

Røde pekere[rediger kilde]

Her var det skrekkelig mange røde pekere! Hva med å begynne å fylle ut noen av disse? Marco 30. mar 2006 kl.11:59 (UTC)

Dårlig språk[rediger kilde]

Under overskriften "angrepet" finnes det korte forklaringer rundt hver strand, men forklaringene er svært dårlige. Eks. "Dette var en lett strand å ta". Jeg kommer til å redigere / utvide seksjonen som forteller om de 4 strendene, men er ny på wikipedia.. Om noen kan se igjennom materialet etterhvert hadde det vært flott. Matheus 22. jan 2008 kl. 14:54 (CET)

Dette er et resultat av at jeg har latt noen overskrifter være åpne (i påvente av å fylle dem ut senere med noe faktabasert og velskrevet) og andre har følt behov for å fylle dem med det de kan og vet. Jeg jobber med å fylle dem på en «Wikipedia-verdig» måte, men hvis du føler at du har noe givende å komme med, er du absolutt velkommen!! Øystein Liland 27. mai 2009 kl. 10:34 (CEST)[svar]

Tyske tapstall fra Sword-beach er åpenbart feil. (Overgår estimerte totale tapstall for D-dagen flere ganger.) Foreslår at det slettes. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 195.139.194.77 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Overlord=Neptun?[rediger kilde]

Eg trur det nå vere ein feil her. Operasjon Overlord er då ikkje det same som operasjon Neptun. Der Overlord refererer til den heilskapelege strategien å innvadere det okkuperte kontinentet så viser Neptun til dei innleiande fasane i åtaket på Normandie. Det er i alle høve det min professor i normannisk, moderne historie seier...

Endra: Eg ser no at nokon allereie har nemnt det.

Huffameg 16. des 2008 kl. 18:15 (CET)

Godt sett! Øystein Liland 27. mai 2009 kl. 23:31 (CEST)[svar]