Diskusjon:OpenDocument

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hensikt[rediger kilde]

Jeg synes ikke avsnitttet om hensikt er riktig. Hvis man gransker de som driver/drev med utviklingen av formatet, kan det nok tenkes at monopolisten var i deres tanker, men jeg tror den egentlige hensikten var viktigere enn å svekke monopolet.

Ved å lage et åpent, dokumentert format oppnår man at dokumenter som er lagret i det formatet er tilgjengelig i fremtiden og at det vil være mulig å studere dem, bruke dem selv lenge etterat denne monopolisten har blitt en parentes i datahistorien.

Vi kan idag gå inn i arkiver for å studere det som ble skrevet for mange år siden, mens det er data som ikke er spesielt gamle som det ikke finnes mulighet til å finne ut noe om. (Det dreier seg f.x. om noen av dataene som NASA har hentet ned fra sine ferder, men hvor de ikke lenger vet hva det er). Dette mener jeg er den viktige hensikten med et slikt format. At det så også bidrar til å bryte monopolet er bare en bivirkning. (Men en bivirkning jeg som skriver dette på min laptop som er helt ren for software fra dem, ikke er spesielt trist over. Men det er en annen sak).

Tilsvarende er grunnen til at jeg bidrar på dette prosjektet ikke at jeg har noe imot Britanica, Store Norske osv., men at fri/åpen informasjon i seg selv er et gode.

Avsnittet om hensikt bør derfor etter min mening skrives om. Haros 28. jan 2006 kl.08:36 (UTC)


Enig i det der^. Jeg har omskrevet avsnittet om hensikten, med mindre vekt på kampen mot monopol. Likevel ble det mange ord om monopol, fordi det er enklest å skrive om. For å øke fokusen på alt det andre, mener jeg mange av poengene dine her også burde stå i hovedartikkelen. Jeg tar vekk merknaden om opprydding. Andreas 8/4 2006

Krig på artikkelen[rediger kilde]

Det virker som om det er krig om innholdet i artikler om dette temaet. Se blant annet Digi: Mener Microsoft sverter ODF via Wikipedia. — Jeblad 12. jun 2009 kl. 12:09 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen OpenDocument. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 4. jan. 2022 kl. 20:39 (CET)[svar]