Diskusjon:Olaf Solstrand/arkiv

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg fikk denne beskjeden av Olaf Solstrand:

Det biletet som ligg der tilfredsstiller ikkje Wikipedias reglar for opphavsrettslig beskytta materiale. Biletet der er tatt av ein koseleg journalist i Nordlys, og eg nekter å tru at det er brukt med hennes løyve.
Eg har tatt meg den fridom å gå inn sjølv for å rette opp to små feil (endra 2000 til 2001 og Råness til Rånes), men å fjerne eit bilete kan eg nesten ikkje gjera utan å kommentere det, og då er eg plutseleg med i debatten om korleis Wikipedia-artikkelen om meg ser ut. Og det vil eg jo ikkje vera.

Jeg har slettet bildet. Einar Myre 3. feb 2006 kl.11:36 (UTC)

Usakligheter og sånt[rediger kilde]

Jeg holder meg for god til å redigere en artikkel som handler om meg selv, men jeg føler likevel for å påpeke at veldig mye av dette, kanskje hele artikkelen, etter min mening har lite å gjøre i en encyklopedi.

Andre avsnitt (Idol-teksten) forteller at jeg har deltatt i Idol. Ja, det har jeg. Men som avsnittet også forteller: Jeg kom ikke til finalen, jeg kom ikke til semifinalen, og jeg kom ikke en gang til auditionrunden. Jeg ble slått ut på precast, før auditionrunden begynte. At det skrives artikler om Idol-finalistene kan jeg nesten forstå, men at dette er nevneverdig skjønner jeg ikke i det hele tatt.

Deler av teksten er også direkte feil. Olaf Solstrand hadde håp om å komme videre [...] Hva? Nei, det hadde jeg ikke. Jeg hadde aldri så mye som en sjanse til å komme videre i den konkurransen der (jeg deltok for moro skyld, men vet veldig godt at jeg ikke kan å synge), og ikke var det noe jeg håpet på heller. Samme hvordan man bruker ordet, er det feil at jeg hadde håp om å komme videre.

Og i første avsnitt presenteres jeg som «norsk tegneserieforfatter og låtskriver». Jeg har ikke skrevet musikk i det hele tatt på seks år, og utelukkende til privat bruk.

Når det gjelder tredje avsnitt, om Nettserier.no, er det jo, selv om det ikke er jeg som har lagt den inn der, ren reklame. Jeg vet ikke hvor stor en nettside bør være for å få omtale på Wikipedia, men jeg tviler på at Nettserier tilfredsstiller det kravet. Det virker ganske åpenbart i mine øyne at det er en av sidens brukere som har lagt inn avsnittet for å trekke oppmerksomhet til siden, og hadde det ikke vært for at det er mitt navn som står øverst på siden, hadde jeg sannsynligvis skreket vanity og lagt inn hurtigslett på hele artikkelen, for dette oser av egenreklame. Det som står i avsnittet er helt korrekt, men det bobler over av subjektivitet, og jeg skjønner ikke hvordan det kan sies å høre hjemme i en encyklopedi i det hele tatt.

Som sagt føler jeg at det blir feil å redigere min egen artikkel med mindre det dreier seg om lenkefiksing, skrivefeil o.l., derfor gjør jeg heller ikke det. Men nå har jeg i det minste fått sluppet ut litt damp angående denne artikkelen. Den burde gjennomgå kraftige forandringer, eventuelt slettes, for slik den står nå ser jeg på ingen måte hva den har i en encyklopedi å gjøre.

Olaf Solstrand 4. nov 2006 kl. 14:24 (UTC)

Slettediskusjon[rediger kilde]

Artikkelen ble foreslått slettet, men diskusjonen ga heller en konsensus for å beholde og fjerne det som er feil i artikkelen. Hele diskusjonen er arkivert her. Sjakkalle 14. nov 2006 kl. 17:07 (CET)