Diskusjon:Odds Ballklubb/Arkiv1

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Grunnleggelse[rediger kilde]

Idrætsforeningen Odd ble grunnlagt i 1890, mens Odds Ballklubb ble grunnlagt i 1894. Selve klubben var altså eldre enn fotballaget. Derfor er stiftelsesdato for Odds Ballklubb satt til 1894, selv om klubben er eldre.

I artikkel-teksten står det 1885...

Seriemesterskap[rediger kilde]

Jeg vil da tro at Odd har seriemesterskap? Utfra denne artikkelen kan det se ut som den beste plasseringen er en 2. plass.

Jeg antar at det ville stått der om de hadde vunnet det. Historiedelen ser ganske bra ut. --Torstein 4. jun 2006 kl.09:35 (UTC)
Det eneste "seriemesterskapet" Odd har var da de vant Prøveligaen 1914-16. Odd vant alle kampene sine og kunne uansett ikke tas igjen, men siden ikke alle kampene ble spilt regner ikke NFF dette som en "ekte" serie. Husk at Odds storhetstid var før 1930-tallet, og da var det ingen serie, selv om klubben nesten lyktes i 1951 og 1957.--Pungmose 11. jun 2006 kl.14:23 (UTC)

Hærverk?[rediger kilde]

Ser jeg fikk en advarsel for hærverk ette rå ha gjort noen endringer på denne siden. Det jeg jeg har gjort er å legge in tabbelene med historien om plasseriger i serien og cupen.

Cupfinaler: Motstandere og resultater[rediger kilde]

Jeg mener selve resultatene, året og motstander bør inn under de ulike tidsepokene. For å få det mer ryddig.

Det er en fin oppsumering på cupmedlajene i seg selv i kategorien "Mesterskap og medaljer"

  • Skien jublet for fotballmirakel: [1]

Artikkelnavn[rediger kilde]

Var visst litt rask med å flytte artikkelen... Prøver å få litt konsistens på fotballklubb-artiklene her, da noen bruker forkortelser (f.eks. IL), andre hele klubbnavnet (Idrettslag), mens noen bruker ingen av delene (Pors Grenland)! På engelsk Wikipedia har klubben blitt hetende Odd Grenland BK og antok derfor at navnet på klubben var Odd Grenland Ballklubb. Men etter et kjapt søk fant jeg dette: Litt om ODDS BALLKLUBB. Artikkelen sier at; "Odds Ballklubbs A- og Jr (elite) lag heter, etter at Grenland Fotball ASA ble stiftet i 1994, ODD Grenland." Så artikkelen bør kanskje flyttes dit?!? (Merk at ODD er skrevet med STORE bokstaver!) lil2mas 9. des 2008 kl. 03:35 (CET)

Jeg reagerte på denne flyttingen, og mener den bør flyttes tilbake. Det er riktig at klubben enkelte steder skriver ODD Grenland, men andre steder står det Odd Grenland, for eksempel i forbindelse med kontaktdetaljene på den samme siden som det vises til. Klubbens egne sider burde være autorative, men når den er inkonsistent, bør man kanskje også se hva som skrives ellers, og det virker som om de fleste benytter Odd Grenland, noe som virker fornuftig, all den tid Odd ikke er en forkortelse.Pungmose 1. jan 2009 kl. 17:56 (CET)
Jeg mener Odd Grenland blir det riktige. De aller fleste aviser bruker også det. Klubben heter hvertfall ikke Odd Grenland Ballklubb som det står nå.Kjell Tore Engvik 8. jan 2009 kl. 01:00 (CET)
Da har jeg flyttet artikkelen tilbake til Odd Grenland, da dette er mest brukt... lil2mas 8. jan 2009 kl. 01:53 (CET)

Møte med utenlandsk motstander[rediger kilde]

Jeg ser det står: "Forsterket med spillere fra Urædd Fotballklubb fra Porsgrunn, og under navnet Grenland, var ODD det første norske laget som møtte et utenlandsk lag, Rangers FC i 1911."

Dette er direkte feil. Jeg aner ikke hvilken norsk fotballklubb som var først ute med å møte et utenlandsk fottballag, men det jeg vet er at Kongsvinger IL møtte Arvika (fra Sverige) til fotballkamp allerede i 1907Dette usignerte innlegget ble skrevet av Magnern (diskusjon · bidrag) 16. jan 2011 kl. 12:47 (CET) (Husk å signere dine innlegg!)

Det stemmer nok, riktig setning bør være: Forsterket med spillere fra Urædd Fotballklubb fra Porsgrunn, og under navnet Grenland, var ODD det første norske laget som møtte et Britisk lag, Glasgow Rangers i 1911. Ghogsf

Historie[rediger kilde]

Den delen som sier at engelskmenn brakte fotballen til Skin og Skotfoss har jeg aldri sett dokumentert. Det første forsøket på fotball i Skien var i 1887. Skotfoss Bruk ble grunlagt senere, i 1890. Det er ingen refferanse til engelskmenn. Det samme med, "som trolig først by i landet". I følge Norsk Fotball Leksikon fra 1947, ble den første kampen i Norge spilt i Christiania i 1886. Denne delen bør dokumenteres eller skrives om. Ghogsf

2006 Sesongen[rediger kilde]

Det sammen gjelder for de andre sesongavsnittene. Skal det lages et avsnitt for hver sesong, så blir denne artikkelen etter hvert uendelig lang, og etter min mening heller ikke særlig god. De ulike sesongene bør skilles ut i egne artikler. Der bør de også være mer oversiktelige.

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 3 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Odds Ballklubb. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 5. jul. 2017 kl. 03:02 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 5 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Odds Ballklubb. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 14. jul. 2017 kl. 20:01 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 5 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Odds Ballklubb. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 2. aug. 2017 kl. 18:22 (CEST)[svar]