Diskusjon:Nye Borgerlige (Danmark)

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Norsk søsterparti[rediger kilde]

Fant ingen opplysninger om noe norsk søsterparti på nettsiden til dette danske partiet [[1]].
- Det finnes en organisasjon i Norge som heter Nye Borgerlige Org nr 818 104 022. Denne er stiftet i 2016 og ledet av Kim Steinar Kjærner-Strømberg (f 1963). Fant ingen dokumentasjon på at denne organisasjonen har levert liste til noe valg eller har levert de foreskrevne antall underskrifter for å bli registrert som et politisk parti i Norge.
- Styreleder og daglig leder for organisasjonen er tidligere medlem av Demokratene (Norge). Ifølge Simen Sætre og Sigve Indregard. «Bløffet seg til partilederjobb». Morgenbladet 2016.04.29. s. 1, 4-5.  «Kim Steinar Kjærner Strømberg (52) ble nylig valgt til partileder i Demokratene. Valgkampen var bygget på løgn og manipulasjon.». En historie som utviklet seg og Bergensavisen 2017.03.31. s. 7.  «I fjor ble den tidligere partilederen Kim Steinar Kjærner-Strømberg ekskludert etter påstander om at han har bløffet seg til partiledervervet. Kjærner-Strømberg ble erstattet av Makvan Kasheikal.» Morgenbladet 2017.06.23.  skriver «Surret i partiet Demokratene er uten ende. Morgenbladet avslørte i fjor at partileder Kim Steinar Kjærner-Strømberg hadde bløffet seg til ledervervet. Tross opprydning driver Kjærner-Strømberg en alternativ partiorganisasjon. Siste uke kom saken opp i fylkestinget i Hordaland, etter at det var levert inn to alternative lister. Kjærner-Strømbergs kandidat, Jann Atle Jensen, hevder fylket har lyttet til et «kuppstyre», men vant ikke frem. Partilovnemnda slår fast at «det samlede begivenhetsforløpet [...] er komplisert»». Etter september 2017 [[2]] ser det ikke ut til at Kjærner-Strømberg blir nevnt i norske aviser lenger. Ingen av avisene opplyser hva den alternative organisasjonen til Kjærner-Strømberg faktisk het og det ser ut til at han kalte den Demokratene, men han registrert som ovenfor vist en organisasjon for politisk virksomhet i 2016.
- Organisasjonen Kim Steinar Kjærner Strømberg er leder for har ingen ting i Wikipedia å gjøre for det foreligger dokumentasjon på at det er et politisk parti. Videre skal heller ikke organisasjonen nevnes i denne artikkelen som søsterparti uten dokumentasjon på at det danske partiet faktisk anerkjenner det som søsterparti. Selv da skal de ikke karakteriseres som parti uten faktisk å være det. Fjerner nå opplysninger fra artikkelen. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 27. nov. 2019 kl. 18:13 (CET)[svar]

Din kommentar om Nye borgerliges norske søsterparti[rediger kilde]

Hei, Bruker:Dyveldi Det finnes mange politiske partier i Norge som ikke har representasjon i kommune, fylke eller stat. De kan være mange årsaker f.eks. er det flere som er nystartet og har ikke levert liste, eller som har de nødvendige underskriftene som kreves for å stille til valg på stortinget. Det som kreves for å kunne fremstå som politisk parti er et organisasjonsnummer som er registrert under politisk aktivitet. Det at de har hatt stiftelsesmøte, etablert vedtekter og har betalende medlemmer er ikke nok. Når man får registrert med organisasjonsnummer som politisk organisasjon er man godkjent som politisk parti i Bønnøysund registrene. Det er strenge regler for å kunne komme så langt.

Hvis du fortsatt mener at man må levere lister eller ha de nødvendige underskrifter for å stille på stortinget, bør du også se på denne listen over norske politiske partier: https://no.wikipedia.org/wiki/Liste_over_norske_politiske_partier Der er det mange som ikke har levert liste eller har nok underskrifter, slik som du argumenterer for.

--Arvid Barstad (diskusjon) 5. des. 2019 kl. 11:05 (CET)[svar]

De relevanskriteriene jeg henviser til finnes her: Wikipedia:Relevanskriterier#Foreninger. Det finnes også en praksis i slettediskusjoner. Det er nesten to år til neste stortingsvalg og for å bli relevante må de stille liste der. Det er nesten fire år til neste kommunevalg og for å bli relevante på dette grunnlaget må de få valgt inn representater i et kommunestyre. Det er med andre ord en del for tidlig til at det norske partiet har mulighet til å vise frem relevans.
- Å registrere seg i Brønnøysundregistrene er ikke nok til å bli vurdert som relevant for et leksikon.
- Listen over norske politiske partier inneholder veldig mye røde lenker og er helt uten referanser. Den burde vært ryddet og skaffet referanser. Det kan godt hende det står navn i listen som burde vært fjernet, men det er ikke en grunn til å lage artikkel om dette partiet. På engelsk WP finnes et nyttig essay w:en:Wikipedia:Other stuff exists som i kortversjon sier at om det finnes en artikkel som burde vært slettet så er det ikke en grunn til å beholde en tilsvarende artikkel. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 5. des. 2019 kl. 20:29 (CET)[svar]