Diskusjon:Norske Folkeeventyr

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Fletting[rediger kilde]

  • Hvorfor flette en artikkel som fint kan stå på egne ben?Harry Wad 24. jul 2008 kl. 00:22 (CEST)
Jeg er litt usikker, men artiklene Norske Folkeeventyr og Asbjørnsen og Moe ser for meg ut til å omhandle samme emne, nemlig deres felles eventyrsamling/bok som opprinnelig kom 1841-1844. Jeg ville foreslå at Norske Folkeeventyr var hovedoppslaget og Asbjørnsen og Moe omdirigeringsside. Slik forklares det i den engelske artikkelen en:Norske Folkeeventyr:« Norske Folkeeventyr (Norwegian Folktales) is a collection of Norwegian folktales and legends by Peter Christen Asbjørnsen and Jørgen Moe. It is also known as Asbjørnsen and Moe, after the collectors.» Da kunne vi integrere Asbjørnsen og Moe som en egen seksjon der. Hva tror du? Wolfmann 24. jul 2008 kl. 10:58 (CEST)
Jo det er en løsning, spesielt når man bare fokuserer på disse bøkene i artikkelen om Asbjørnsen og Moe. Jeg har ikke noe imot en slik form for fletting. Harry Wad 24. jul 2008 kl. 14:57 (CEST)

Gjelder det originale utløpet for vernetid også for gjendiktede versjoner?[rediger kilde]

Det distribueres nå app'er med de norske folkeeventyrene, se eks.: http://itunes.apple.com/no/app/norske-folkeeventyr/id545043292

Den digitale kilden oppgis her som Prosjekt Runeberg, http://runeberg.org/ .

I den anledning lurer jeg på hvilken utgave av folkeeventyrene som er benyttet ved digitalisering og om vernetiden er utløpt for denne?

Språkdrakten virker moderne og ikke slik den var i originalutgaven av eventyrene. Jeg antar at personene som gjendiktet til moderne språkdrakt også skal omfattes av vernetiden, på samme måte om en oversetter har intellektuelle rettigheter knyttet til sitt arbeide. Er dette en korrekt antakelse?

Så, er det Prosjekt Runeberg som har gjendiktet, er denne moderne utgaven laget av en person som døde for over 70 år siden, eller er rettighetene til gjendikteren overtrådt?

Et annet spørsmål tilknyttet rettighetene. Eventyrene innledes hos Prosjekt Runeberg med at “Alle tekster kan fritt distribueres, så lenge det ikke taes betalt for dette. Vennligst behold denne innledningen.” (eks. http://runeberg.org/folkeven/001.html)

Hvertfall én app (se lenke over) er imidlertid betalt der denne innledningen er fjernet. Er dette da juridisk forsvarlig bruk av materialet? Hvis det ikke er det, hvilke av Prosjekt Runebergs eller andres rettigheter er eventuelt overtrådt?

Hvis rettigheter er overtrådt, er det av interesse for Wikipedia at nettopp Wikipedias artikkel om vernetid er referert i salgsinformasjonen om app'en.

Bjornte (diskusjon) 2. sep 2012 kl. 13:48 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Norske Folkeeventyr. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 11. mai 2023 kl. 22:20 (CEST)[svar]