Diskusjon:Normalfordeling

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

"Derfor ser normalfordelingen ut som en klokke, og internasjonalt brukes ofte betegnelsen bell curve."

Hvordan ser du for deg en "klokke"? Jeg ser for meg en rund ting med to urvisere, evt en digitalklokke. Kanskje det ville blitt lettere å forstå formen på normalfordelingen hvis man heller skriver "kirkeklokke"?

Ting med urvisere er ur, klokker og bjeller er noe annet. Vi er ofre for at språket endrer seg. Setter inn en parentes om formanalogien, slik at vi slipper at det går rundt for noen. (;--§D) Bjørn som tegner 16. nov 2010 kl. 22:38 (CET)

Gausskurven i den norske skolen[rediger kilde]

Vi bør lage et eget underavsnitt eller en egen artikkel om bruken av gausskurven i den norske skolen. På 70 og 80-tallet var det i ungdomsskolen og gymnaset laget en tabell (les; mal) som fortalte en ønskelig fordelingen av karakterer i en gjennomsnitts flink klasse - denne tabellen lærerne skull følge som en rettesnor ble i skolen kalt gausskurven. Om jeg husker rett så skulle rundt 2 elever i en klasse på 30 få S, og flest fikk G og dernest MG, og rundt 7 elever skulle sitte igjen med LG og NG. Denne "gausskurven" var meget til debatt i media, og her bør det være mulig å finne stoff. Brrr (diskusjon) 29. apr. 2023 kl. 13:20 (CEST)[svar]