Diskusjon:NKVD

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Stubben har én meget sterk faktasetning, som jeg gjerne skulle sett underbygget av enkelte kilder eller forklaring på hvor tallene er hentet fra.. På den måten blir troverdigheten noe sterkere. Om du har oversatt denne stubben så prøv å finne ut om det finnes noen kilder i den artikkelen du kikket på.. Mintodisk. 23. aug 2005 kl.19:40 (UTC)

Jeg regner med at du sikter til «I Stalin-perioden inkluderte NKVDs oppgaver bl.a. etnisk rensing og folkemord». Som kilde til dette har jeg brukt en:Mass_operations_of_the_NKVD og en:NKVD#Repressions_and_executions. Det skulle i alle være greit å skrive at de holdt på med etnisk rensing. en:Population transfer in the Soviet Union gir flere detaljer om den etniske rensingen.
Uttrykket Folkemord er hentet fra ingressen i en:NKVD. Dette nevnes ikke videre i den engelske artikkelen. en:Genocides_in_history#USSR omtaler sovjetisk folkemord mot ukrainere. Man kan vel nesten ta for gitt at NKVD hadde en finger med i spillet her. Her nevnes det imidlertid ikke noen videre kilder for dette. Man kan derfor vurdere å stryke uttrykket folkemord fra den norske artikkelen. Kjetil r 23. aug 2005 kl.20:15 (UTC)
ok fint.. Legger det her.. Mintodisk. 23. aug 2005 kl.20:18 (UTC)