Diskusjon:Messiansk jødedom

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Er alle messianske jøder etnisk jødiske og er de egentlig "kristne jøder"?[rediger kilde]

Artikkelen på norsk Wikipedia sier: «Messianske jøder er etniske jøder som tror på Jesus som den Messias det blir profetert om i Det gamle testamentet.»

MEN, den tilsvarende artikkelen (om «Messianic Judaism») på engelskspråklig Wikipedia sier IKKE at messianske jøder er «etniske jøder», men heller at NOEN er det: «Some adherents of Messianic Judaism are ethnically Jewish,[2][22] and many of them argue that the movement is a sect of Judaism.», dvs at noen av de messianske jødene er etnisk jødiske. Det virker også rimelig, både med tanke på at religionen er relativt ny (og at mennesker fra ulike bakgrunner kan ha valgt å tilhøre denne religionen), dvs. oppstod på 60- og 70-tallet. En del medlemmer kan være f.eks. kristne som har konvertert til messiansk jødedom. Alle jøder generelt er tross alt heller ikke etnisk jødiske, men mennesker som av ulike årsaker har konvertert).

Artikkelen henviser også til messianske jøder som «kristne jøder». Artikkelen på engelskspråklig Wikipedia sier klart at de selv IKKE ser seg som kristne (se også sitatet over), men som en type jøder. Jødiske organisasjoner og høyesterett i Israel (i forhold til den Israelske loven om retur til Israel for jøder som gir jøder rett til opphold og statsborgerskap) avviser dog messianske jøders påstand om at de er jødiske, og ser dem heller som en form for kristendom. Kristne organisasjoner generelt ser også deres religion som en form for kristendom. Men hva teller her mest i forhold til artikkelen? Skal artikkelen gjenspeile synet til kristne- og jødiske organisasjoner eller synet messiansk jødiske organisasjoner har på seg selv? Kanskje artikkelen bør si noe om disse ulike meningene ift. om religionen er en form for jødedom eller kristendom?

Jeg slo kun opp messiansk jødedom av nysgjerrighet (etter at tilhørighet til religionen ble nevnt i en dokumentar) og la merke til forskjellene i disse to Wikipedia-artiklene. Tenkte bare jeg skulle poste noen ord, så kan kanskje noen med mer kunnskap om emnet, se på artikkelen og evt. utvide den? Takk skal dere ha! :)

Peapeam (diskusjon) 11. aug. 2014 kl. 22:05 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Messiansk jødedom. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 17. apr. 2019 kl. 02:47 (CEST)[svar]