Diskusjon:Melkeglass

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Denne artikkelen ble nominert for sletting i august 2008, men ble beholdt. Slettediskusjonen finnes her. Hvis du ønsker å nominere siden for sletting på nytt bør du først lese gjennom den gamle slettediskusjonen.

Definisjon og historie[rediger kilde]

Savner litt virkelig interessant informasjon her, som hvordan formen av glasset er kommet til, i tillegg til når og hvor, er formen laget for melk, etc.? Er det forskjell på melkeglass og vannglass? Btd 18. aug 2008 kl. 20:01 (CEST)


Artikkelen har utvilsomt fortsatt sine feil og mangler, særlig er jeg usikker på sammenlikningen av volum med kaffekopp, dette er hentet rett fra artikkelen om dette drikkeredskapet og kan være feil. Jeg drikker imidlertid mye mindre melk enn tidligere og regner meg nå som en amatør på området.PeccataMundi 18. aug 2008 kl. 20:36 (CEST)

Usikker på hvor mye som fins av slik info. Historiebøker om norske (og utenlandske) glassverk tenderer til å handle om praktstykker og ikke hverdagsting, men kanskje er der noen innskutte bisetninger? Hva de drakk melk av før glasset ble vanlig, er også et spørsmål (trekopper? Neverkrus?). I hvertfall i Skandinavia ser vi en tendens til at hverdagsting skulle være lette å bruke - og å holde rene (før-funksjonalisme), samtidig som de skulle kunne lages lokalt - altså treverk med stort sett avrundet form (unntak for stavsatte kar med vidjeband rundt). Glass var en revolusjon, men opprinnelig for dyrt til almuebruk, spesielt når hvert glass måtte håndblåses. Støpeglass måtte gli lett ut av formen, altså avrundet form som videt seg ut øverst, noe som også i praksis var renholdsvennlig. I min barndomshusholdning drakk vi ofte vann av en felles øse. Vannglass var noe man brukte saft/brus/vannglass av krystall til i festlige anledninger. Hverdagsgjester fikk vann av samme glass som til melk - der var ikke så mange sorter å velge i med begrenset økonomi og vareutvalg.
Hvor mye av dette som kan flyttes til hovedsiden er avhengig av hva som blir krevd referanser på, og om mine opplevelser er typiske nok for etterkrigstidsbarndom.Bjørn som tegner 18. aug 2008 kl. 20:53 (CEST)

7. november 2008 skrev Olav: Jeg har designet det omtalte glasset, og vil med tiden bidra med å fylle inn relevante og korrekte opplysninger. Jeg fant ikke ut hvordan man laster opp et nytt bilde, jeg har originale foto av produktet som kan brukes. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Ohfroo (diskusjon · bidrag) 7. okt 2008 kl. 22:02 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

Hei Olav! Det setter vi kjempestor pris på! Jeg har lagt inn «velkomsthilsenen» på diskusjonssiden din og der er det en lenke til flere nyttige sider, bl.a. Hvordan laster jeg opp bildene mine? og Hjelp:Bildeopplasting - den siste gir en steg-for-steg introduksjon til bildeopplasting. Har du flere spørsmål er det bare å spørre! Mvh., V85 7. okt 2008 kl. 22:15 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 3 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Melkeglass. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 1. aug. 2017 kl. 23:41 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Melkeglass. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 8. apr. 2019 kl. 13:35 (CEST)[svar]