Diskusjon:May Aubert

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Denne artikkelen ble nominert for sletting den 1. desember 2009, men ble beholdt. Slettediskusjonen finnes her. Hvis du ønsker å nominere siden for sletting på nytt bør du først lese gjennom den gamle slettediskusjonen.

Nye kommentarer[rediger kilde]

Denne artikkelen må absolutt ikke slettes, men den bør bli gjort mer "encyklopedisk".

Jeg mangler opplysninger om

  • hennes virke som motstandskvinne. Denne betegnelsen betyr at hun skulle ha vært aktivt med i motstandsbevegelsen - enten i Norge eller under oppholdet i Sverige. Det er noe annet enn å ha vært antinazist og jødisk flyktning i Sverige under krigen.
  • hennes ekteskap. Hvordan fikk hun etternavnet Aubert? - Det var et søk på etternavnet som førte meg til denne artikkelen.

Artikkelen nevner videre "kompaniskap med Gerd Guttormsen", som synes å være totalt ukjent på Internett - unntatt nettopp for dette kompaniskapet. Jeg har strøket denne opplysningen. Roufu (diskusjon) 29. apr 2013 kl. 09:32 (CEST)

Godt arbeid, og artikkelen skal selvsagt ikke slettes. --Finn Bjørklid (diskusjon) 29. apr 2013 kl. 10:19 (CEST)
I reklame for boken om henne står det at hun under krigen arbeidet i den norske eksilregjeringens tjeneste. Jeg skal prøve å få inn det i teksten. Roufu (diskusjon) 29. apr 2013 kl. 11:48 (CEST)
Elsa Kvammes biografi (bok) og dokumentarfilm om May Aubert gir svarene på disse spørsmålene; jeg har ikke boken tilgjengelig nå, men anbefaler å låne den på biblioteket. Kort svar: May Aubert var motstandskvinne i ordets rette betydning, og Gerd Guttormsen var såvidt jeg husker en annen av Oslos fremste modister. Kvinnehistorie er dessverre underkommunisert på Internett - det gjelder også norsk motehistorie. Dette bør selvfølgelig utbedres, men min tid strekker dessverre ikke til for tiden. Ta gjerne opp hansken!